Amūras tīģeris un modernās tehnoloģijas – šis salikums vien izklausās interensanti. Nevar noliegt, ka arī lielos kaķus ieinteresē lidojošie bezpilota aparāti jeb droni, kas ļauj iemūžināt neparastus skatus no putna lidojuma. Vairāki tīģeri Ķīnā lidojošo objektu ķēruši, un tas, kā rāda video, viņiem tik tiešām izdevies.

"Reuters" vēsta, ka video redzami vairāki dzīvnieciņi no Amūras jeb Sibīrijas tīģeru parka Ķīnā. Vairākus šīs sugas zvēriņus ieinteresējis lidojošais objekts, kas arī nofilmējis tīģeru dzīvi no neparasta skatu punkta.

Kā redzams nofilmētajā fragmentā, tīģeri ir visai apaļīgi, taču pat liekais svars nav traucējis dzīvniekiem iesaistīties aktīvā drona ķeršanas spēlē. "Reuters" ziņo, ka vislabāk tas izdevies aptuveni divus vai trīs gadus vecam tīģerim, kurš ar ķepu veikli notriecis dronu sniegā. Pēc tam sanākušie sugasbrāļi to ziņkārīgi izpētījuši, ar "izpēti" saprotot drona graušanu un izķidāšanu.

Lai arī drona noķeršana dzīvniekiem varētu saistīties ar putna nomedīšanu, tehnoloģija tomēr ir citāda, un arī drons ar laiku sācis kūpēt un izdalīt dūmus, kas sabiedējis tīģerīšus. Kaitējumu strīpainajiem dzīvniekiem gan tas neesot nodarījis, un parka darbinieki dronu (precīzāk – to, kas palicis pāri no tā) savākuši. Tiek ziņots, ka drona ķerstīšana kļuvusi par savdabīgu tīģeru izklaides elementu, kura laikā zvēriņi var kārtīgi izskrieties, asināt prātu un veiklību, kā arī dedzināt tauciņus. Eksperti pat teikuši, ka šādas aktivitātes dēļ tīģeri kļūs slaidi aptuveni divu mēnešu laikā.

Tiesa, šim video ir arī ēnas puse, un "Mirror" vēsta, ka šajā parkā mītošie dzīvnieki nepavisam nedzīvo mierā un labklājībā. Tiek pat ziņots, ka šie zvēri parkā mīt tāpēc, ka vēlāk no tiem iegūst kažoku un kaulus, ko vēlāk pārdot par lielām naudas summām.

Šeit var skatīt citu video, kurā dronu ziņkārīgi vērojuši tīģeri Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!