Ar šādu problēmu, ja to tā vispār var saukt, saskaras katra pavarda saimniece, un plaši pazīstamās mājsaimniecības izdevumu autores Martas Stjuartes metode, kā tējkannu (var izmantot arī kastroļu, pannu tīrīšanai), ir sekojoša. Nelielā trauciņā sajauc sodu ar etiķi, lai izveidojas pastai līdzīga konsistence, un to tad arī iesmērē uz tīrāmās trauka virsmas. Uz trim ēdamkarotēm sodas vajadzēs aptuveni ēdamkaroti vai divas etiķa.
Tad iegūto pastu uzklāj ar kādu mīkstu, samitrinātu drānu, ļauj kādu brīdi ievilkties, un tad nomazgā ar siltu ūdeni. Pēc šīs tīrīšanas metodes vēl ieteicams to nomazgāt trauku mašīnā. Efekts būs vēl labāks, ja vien ražotājs norādījis, ka pannu, kastroli vai ūdens vārāmo kannu drīkst ierīcē mazgāt, raksta ''Martha Stewart''.