Foto: Reuters/Scanpix

Šēnbrunas zoodārza pandu dvīnīšiem februāra izskaņa bija īpaša, jo viņi pirmo reizi parādīti plašākai publikai. Aizvadītā gada augustā dzimušos lācēnus līdz šim zoo apmeklētāji nevarēja apskatīt.

Kopā ar māmiņu Jang Jangu, meitenīte Fu Fenga un puisītis Fu Bans 28. februārī iepazinuši pandu āra aploku, kā arī pozējuši sanākušajiem apmeklētājiem.

"Abi ir gandrīz septiņus mēnešus veci un iekštelpu aplokā pierādījuši, ka ir visai spējīgi kāpelēšanā. Tāpēc viņiem nu ir ļauts uzturēties āra aplokā, ja vien laikapstākļi ir labi un viņi paši to vēlas," teikusi zoodārza direktore Dagmāra Šratere.

Kā vēstīts zoodārza mājaslapā, lācēnu prieks bijis neviltots. Tiklīdz ģimenīte tikusi āra aplokā, tā mazuļi, paklausīgi sekodami māmiņai, ziņkārīgi izpētījuši apkārtni. Kāpelēšana pa kokiem un īpaši izveidotajām konstrukcijām un viss pārējais mazās pandiņas iepriecinājis un sajūsminājis. Turklāt māsiņa Fu Fenga pat pamanījusies izrādīt savas spējas un uzkāpusi aploka augstākajā kokā. Lācēnu nagi nu ir gana attīstīti, lai dzīvnieciņi spētu noturēties arī augstumos.

Foto: Reuters/Scanpix

Kamēr abi jaunie dzīvnieciņi iepazina apkārtni un draiskojās, māmiņa Jang Janga mierīgi sēdēja un izbaudīja gardo bambusu. Tiesa, viņa apsēdusies vietā, no kuras spēj pārredzēt laukumu un uzmanīt katru no savām atvasēm.

Mazo pandēnu piedzīvojums ildzis aptuveni trīs stundas, pēc kurām kopēji parūpējušies, lai mazuļi un māmiņa atgrieztos iekštelpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!