saldētava ledus sarma
Foto: Shutterstock
Pamazām tuvojoties siltajai sezonai, jāsāk tukšot un tīrīt arī saldētava, lai drīzi tajā varētu jau likt glabāties svaigus labumus. Taču ar saldētavas atkausēšanu nav tik viegli kā grīdas izmazgāšanu, tāpēc šādas tādas nianses jāzina, kā atvieglot procesu.

Pirms ķeries klāt pie saldētavas tukšošanas, jau iepriekš izdomā, kur liksi produktus, kas pēc tīrīšanas jāliek atpakaļ saldētavā. Tā kā saldētavas atkausēšana prasīs laiku, produkti var visai ātri atkust, un, kā zināms, atkārtota saldēšana nav vēlama. Pēc padoma lūkojāmies ''Cālis'' forumā, un šajā sakarā daudzi iesaka produktus likt lielākā bļodā un noglabāt pēc iespējas vēsākā vietā. Tieši tāpēc saldētavu atkausēt ieteicams vēl vēsajā sezonā, kad produktus var iznest laukā vai nolikt uz palodzes, balkona, lai pastāv kādu brīdi vēsumā tur. Produkti lēnāk atkusīs, ja ietīsi tos avīzēs.

Sadzīves tehnikas ražotājs ''Indesit'' iesaka saldētavu atkausēt vien tad, ja sarmas slānis izveidojies biezāks par 5 mm. Lai saldētava nebūtu tik bieži jāatkausē, svarīgi ik pa laikam noņemt apsarmojumu, izmantojot komplektā esošo skrāpi. Savukārt ''Gorenje'' atgādina, ka jau 24 stundas pirms atkausēšanas ieteicams ieslēgt ātrās sasaldēšanas funkciju, lai papildus sasaldētu pārtiku, kas atrodas saldētavā. Savukārt pirms saldētavas atkausēšanas un produktu izņemšanas ierīci izslēdz un atvieno no pieslēguma elektrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!