ķiršu ziedi zari plaucēšana plaucēti zari pavasaris sakura
Foto: Shutterstock
Reti ar acīm notverams ir tas brīdis, kad pavasara sākumā no pumpuriem izšķiļas spilgti zaļās lapas. Visbiežāk piefiksējam tikai zarus pirms un pēc plaukuma. Ja vēlies pagarināt šo pasakaino pārejas periodu no kailiem zariem uz spilgti zaļām lapiņām klātiem, sāc plaucēt zarus!

Kamēr līdz koku un krūmu zaļajam plaukumam nedaudz jāpaciešas, varam pirmās pavasara dvesmas radīt mājoklī, liekot dažādos traukos zarus, kas dažu nedēļu laikā izplaucēs zaļās lapiņas. Atkarībā no izvēlētā auga, lapiņas izsprauksies no pumpuriem ātrāk vai vēlāk. Piemēram, ķiršu zari plauks aptuveni 20 dienas, savukārt Kaukāza plūmes un bērza zari spilgtās lapiņas atrādīs krietni ātrāk. Liela loma, protams, ir tam, kādos apstākļos zari tiek plaucēti – svarīga gan ūdens, gan gaisa temperatūra.

Tāpat atceries, ka zari jāgriež ieslīpi, lai tie uzņemtu pēc iespējas vairāk ūdens, turklāt vislabāk ņemt lietus ūdeni vai izkusušu sniegu. Un vēl kas, ūdens jāmaina ik pēc dažām dienām, arī tas ietekmē to, cik veiksmīgi vai neveiksmīgi izdosies izplaucēt zarus. Vairāk par svarīgākajiem priekšnoteikumiem zaru plaucēšanā lasi šeit, bet turpinājumā iedvesmojies no dažādiem piemēriem, kā pasniegt zarus un kādu rezultātu var sagaidīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!