Kamēr jaunākās zvēriņu atvases iepazīst pasauli un vēl tikai mācās stabili pārvietoties, iepazīstot savu ķermeni, saprotams, var gadīties visai amizantas situācijas, kas liek pasmaidīt apkārt esošajiem cilvēkiem. Šādus kadrus piedāvā Kolumba zoodārza darbinieki ASV, nofilmējot divu polārlācenīšu, Auroras un Ananas, mazuļu gaitas.

Kolumba zoodārzā mīt balto lāču māsiņas Anana un Aurora. Zīmīgi, ka abas pērn teju vai vienlaikus sagaidījušas savas atvases, kuras vēl joprojām plašākai publikai netiek atrādītas klātienē, tāpēc tiem cilvēkiem, kurus interesē mazuļu gaitas, tiek piedāvāti dažādi video, ko sarūpējuši zoodārza darbinieki.

Tā nu nesen publiskoti pāris video, kuros redzams, kā gan Ananas, gan Auroras mazuļi mācās staigāt un neveikli nokrīt, gāžoties pat vēkšpēdus.

Zoodārza pārstāvji norādījuši, ka deviņus gadus veco māsiņu mazuļi dzimuši 2016. gada novembrī. Pirmie lācēni dzimuši Ananai, un priecīgais notikums sagaidīts 8. novembrī, taču to drīz vien aizēnojis fakts, ka no diviem mazuļiem tikai viens polārlācēns izdzīvoja. Savukārt Ananas dvīņumāsa Aurora 14. novembrī dzemdēja divus ņiprus polārlācēnus, un abi skatāmi video fragmentos.

Auroras vecākā meita no iepriekšējā metiena, polārlācenīte Nora dzīvo zoodārzā Oregonā. Viņas gaitas un draiskulības var skatīt video šeit un šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!