Foto: Publicitātes foto
18. un 19. martā izstādē "PetExpo 2017" Ķīpsalā pulcēsies vairāki simti četrkājaino draugu, kurus aicināts iepazīt ikviens interesents. Mīluļu starpā būs gan populāri un ikdienā redzami kaķi un suņi, gan arī tādu šķirņu pārstāvji, kuri ir reti ne vien Latvijā, bet arī pasaulē, "MansDraugs" pavēstīja izstādes rīkotāji.

Āfrikas kurts azavaks

Kā jau vējasuns, azavaks izceļas ar iespaidīgu ātrumu un īpaši slaidu un elegantu augumu. Tas ir sargsuns ar spēcīgu mednieka instinktu! Šķirnes pazinēji to ieteiks tikai zinošam un pieredzējušam saimniekam, jo sunim nepieciešama liela uzmanība un daudz fiziskās aktivitātes.

Foto: Publicitātes foto

Azavaks spēj noķert medījumu vien dažu sekunžu laikā! Par to pārliecināties varēs arī izstādē 18. martā pulksten 14 un 19. martā pulksten 13.30, kad norisinājies kursinga demonstrējumi "Skrienu kā vējš, lidoju kā bulta!".

Tulearas kotons

Šis augumā mazais suņuks izceļas ar savu maigo kažoku, kas līdzinās kokvilnai. Raksturā tas ir mīļš, draisks, draudzīgs un dzīvespriecīgs, turklāt ļoti pieķeras savam saimniekam. Tā kā Tulearas kotons mīl bērnus, tas būs lielisks ģimenes mīlulis un aizrautīgi sekos līdzi ik uz soļa. Tas labprāt apgūst trikus, tāpēc līksmība un jautrība kopā ar šo mīluli ir garantēta! Nedrīkst gan piemirst, ka šis suņuks mīl "runāties" – riet, smilkstēt, ņurdēt un visādi citādi atgādināt par sevi.

Japāņu cīņu suns tosa

Drošsirdīgs, spēcīgs, valdonīgs, gudrs, neatkarīgs un ar milzīgu pašcieņu – tāds ir tosa, kas reti sastopams kā visā pasaulē, tā arī savā dzimtenē Japānā. Lai gan tosa ir lielisks kompanjons un ģimenes sargs, ar suni tomēr ļoti nopietni jāstrādā. Šī šķirne nebūs piemērota tiem, kas vēlas mīļsunīti.

Foto: Publicitātes foto

Saimniekam jābūt atbildīgam, godprātīgam un ar lielu gribasspēku, jo suņa uzvedība būs atkarīga no audzināšanas. Turklāt tosa nemīl komandēšanu – ar šo suni jāapietas kā "ar baltiem cimdiem"!

Persiešu vējasuns saluki

Līdzīgi kā azavaki, arī saluki ir augumā slaidi, eleganti un ļoti veikli suņi. Tiem nedrīkst liegt iespēju izskrieties, turklāt ieteicams izvēlēties slēgtu un plašu teritoriju, kurā nav citu mazu dzīvnieku. Saluki mīl būt kopā ar saimnieku, bet ne kalpot tam.

Foto: Publicitātes foto

Ja tev šķiet, ka šī varētu būt tava šķirne, tad apbruņojies ar pacietību, lai vispirms iegūtu savstarpēju uzticību un saprašanos, bet pēc tam apmācītu šo raksturā neatkarīgo suni!

Turcijas Angoras kaķis

Vēlies draugu, kurš visos mājas darbos gribēs pielikt arī savu ķepu? Iespējams, tas var būt rotaļīgais, bezbailīgais un komunikablais Turcijas Angoras kaķis!

Foto: Publicitātes foto

Tas labprāt iesaistīsies visādās nodarbēs, turklāt ziņkārība veicina gudrību – šis kaķis ātri iemācīsies atvērt kādu skapīti un vienmēr pārbaudīs iepirkumu maisiņa saturu. Angoras kaķis būs labs draugs – tas tvers saimnieka uzmanību un mīlestību ik mirkli!

Elegantā burmilla

Īss, zīdains šinšilas krāsojuma kažociņš un smaragdzaļas acis – tādam skaistumam ir grūti pretoties! Burmillas priecē arī ar savu raksturu – tas ir bezbailīgs un palaidnīgs bērnībā, bet intelektuāls un bezgala maigs pieaugušā vecumā.

Foto: Publicitātes foto

Turklāt rotaļīgums un mīlīgums nezūd, kaķim kļūstot vecākam. Burmilla labprāt iekārtosies saimniekam uz ceļiem vai ieritināsies azotē un, skaļi murrājot, iemigs. Ar burmillu jums nekad nebūs vientuļi un garlaicīgi, jo pārsteigumi un jautrība būs uz katra soļa!

Birmas kaķi

Birmas kaķus sauc par inteliģentajiem kaķiem, un ne velti, jo tiem itin viegli var iemācīt dažādas komandas. Tiem ir bezgala daudz labu iezīmju – šie kaķi ir komunikabli, harmoniski, dzīvespriecīgi, zinātkāri, atraktīvi, skaisti un veselīgi.

Foto: Publicitātes foto

Birmas kaķi parasti kļūst par mīluļiem un lutekļiem, jo ir draudzīgi pret visiem ģimenes locekļiem. Un vēl – tiem nav spalga balss, viņi nemēdz daudz ņaudēt, nav agresīvi pret bērniem un nenodara postījumus mājai! Ideāli, vai ne?!

Šīs ir tikai dažas no suņu un kaķu šķirnēm, kuras varēs redzēs izstādē "PetExpo 2017". Būs arī vairākas jaunizveidotas šķirnes, kuras Latvijā vēl pat nav reģistrētas, sola rīkotāji. Varēs apskatīt arī citus mīļdzīvniekus – kazu ar kazlēniem, aitu ar melniem jēriņiem, ponijus, trušus, kāmjus, šinšillas, žurciņas, degu, nutrijas, mājas seskus, jūras krupjus un vēl citus. Tāpat būs plašs zooindustrijas preču klāsts.

Izstāde norisināsies 18. un 19. martā no pulksten 10 līdz 18 starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstādi "PetExpo" rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs".

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas pieaugušajiem – 5,50 eiro, pensionāriem, invalīdiem, studentiem – četri eiro, bērniem no 5 līdz 18 gadiem – trīs eiro, bērniem līdz četru gadu vecumam ieeja bez maksas. Pieejama arī ģimenes biļete – 13 eiro (divi pieaugušie un divi bērni vai viens pieaugušais un trīs bērni; par katru nākamo bērnu 1,50 eiro). Autostāvvieta – četri eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!