zirņu dīgsti zaļumi pavasaris vitamīni
Foto: Shutterstock
Zirņu dīgsti pavasara zaļumu starpā pēdējā laikā ir kā modes kliedziens – tos plašā klāstā var atrast tirdziņos, restorānos teju visus ēdienus rotā ar šiem zaļumiem, un arī mājās vairums audzē kraukšķīgos vitamīnus. Ja vēlies izmēģināt tos izaudzēt arī pats, uzzini, kādus zirņus vari izmantot un kā tos vislabāk sastādīt.

Varētu domāt, ka zirņu dīgstu audzēšanai nepieciešami kādi speciāli zirņi, tomēr te derēs jebkuri kaltētie zirņi – zaļie, dzeltenie un pat pelēkie. Tā kā mums, latviešiem, tieši pelēkie zirņi ir tie tuvākie, izmēģini zaļumus iegūt tieši no tiem!

Kā stāsta ģimenes saimniecības ''Absolūts ēd'' namamāte llze Lipska, svarīga procedūra ir zirņu izmērcēšana, un šeit būtu jāievēro termiņš 12-24 stundas. Ilgāk gan mērcēt nevajadzētu, bet, ja mērcēsi mazāk, zirņi var lēnāk dīgt. Ilze iesaka 12 stundas izmērcēt – tas ir gana optimāls laiks, ko piekopj arī paši savā praksē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!