Varētu domāt, ka zirņu dīgstu audzēšanai nepieciešami kādi speciāli zirņi, tomēr te derēs jebkuri kaltētie zirņi – zaļie, dzeltenie un pat pelēkie. Tā kā mums, latviešiem, tieši pelēkie zirņi ir tie tuvākie, izmēģini zaļumus iegūt tieši no tiem!
Kā stāsta ģimenes saimniecības ''Absolūts ēd'' namamāte llze Lipska, svarīga procedūra ir zirņu izmērcēšana, un šeit būtu jāievēro termiņš 12-24 stundas. Ilgāk gan mērcēt nevajadzētu, bet, ja mērcēsi mazāk, zirņi var lēnāk dīgt. Ilze iesaka 12 stundas izmērcēt – tas ir gana optimāls laiks, ko piekopj arī paši savā praksē.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit