Domājams, vairums to cilvēku, kuri kaut reizi "YouTube" meklētājā lūkojuši atrast video ar kastītēs lienošiem kaķiem, būs atraduši kadrus ar runci Maru no Japānas. Video fragmenti ar viņa darbībām skatīti pat 22 miljonus reižu, un Ginesa pasaules rekordu pārstāvji paziņojuši, ka Maru ir skatītākais kaķis internetā!

"Skatītākais "YouTube" dzīvnieks" – lūk, kādu titulu runcim Maru piešķīruši Ginesa pasaules rekordu pārstāvji, liecina informācija mājaslapā. Viņiem runča Maru saimniece norādījusi, ka vēlējusies iemūžināt savu mājas mīluli un viņa attīstību jau kopš kaķēna vecuma. Lai arī sākusi ar fotografēšanu, saimniece nolēmusi kaķi arī filmēt, un iemūžinātos kadrus viņa publicējusi īpaši kaķim veltītajā "YouTube" kanālā ar segvārdu "Mugumogu". Tas darbojas kopš 2008. gada, un šajā laikā publicēti jau 461 video ar dažādām runča darbībām. Vispopulārākā no tām ir ķepaiņa prasme ielīst, iekāpt un pat iešļūkt dažāda izmēra kastītēs.

Lai arī sākotnēji video fragmenti īpaši neatšķīrušies no citiem kadriem, kuros vērojami četrkājainie draugi, viss mainījies, kad publicēti video tieši ar Maru kāpšanu dažāda izmēra kastītēs. Miljoniem cilvēku iemīļoja šos video, bet saimniece sākotnēji bijusi pārsteigta par pēkšņo popularitāti, ar laiku saprotot, ka cilvēki skatās šos video, labu nolūku vadīti.

Kā atzinuši Ginesa pasaules rekordu pārstāvji, skotu nokareno ausu kaķītis Maru deviņu gadu laikā kopumā skatīts vairāk nekā 325 miljonus reižu (šie skaitļi apkopoti uz 2016. gada 22. septembri un šobrīd jau ir krietni lielāki).

Runča saimniece arī pastāstījusi, kāda ir Maru vārda nozīme. Izrādās, tulkojumā no japāņu valodas "Maru" apzīmē apaļumu, kas labi raksturo skotu nokareno ausu kaķa galvas un ķermeņa formu.

Saimniece piebildusi, ka pasaules slava itin nemaz neesot ietekmējusi Maru, kurš joprojām, gluži kā bērnībā, esot allaž rotaļīgs un miermīlīgs, Viņa arī esot priecīga par to, ka Maru video raisa prieku skatītājos un ka cilvēki komentāros raksta pozitīvas un jaukas atsauksmes par kaķīti.

Zemāk var aplūkot video, kurš skatīts vairāk nekā 22 miljonus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!