Kobra, kas dzer ūdeni no pudeles? Tāds skats novērots Indijā. Asins stindzinošais video, kas publicēts marta beigās, piesaistījis vairāku miljonu cilvēku uzmanību.

Video aprakstā norādīts, ka video iemūžināts Indijas dienvidu reģionā. Dzīvnieku draugi un aktīvisti šajā gada laikā īpašu uzmanību piešķirot savvaļas dzīvnieciņiem, kas dzīvo tuvējā apkārtnē. Indijas sausais un karstais laiks samazina ūdens daudzumu un tā pieejamību ne vien cilvēkiem, bet arī zvēriņiem, turklāt karstuma viļņi valsts dienvidus skāruši īpaši intensīvi.

Tāpēc zvēru glābēji, ieraugot kobru, nekavējoties ņēmuši talkā ūdens pudeli un īpašus rīkus kobras savaldīšanai. Kāds no dzīvnieku glābējiem turējis pudeli tā, lai no tās tecētu ūdens, bet kobra apkārtējiem ļaudīm nav uzbrukusi, tā vietā dzerdama ūdeni.

"Cobras.org" norādīts, ka parasti kobras ūdeni uzņem ar ēdienu. Speciālists Deivids Kandals atklājis, ka čūskām ir citāda mēle, kas neļauj šiem zvēriem dzert kā kaķiem vai suņiem. Tāpat arī čūskas nevarot atvēzēt galvu, lai padzertos kā cilvēks.

Tā vietā čūskas ūdeni uzņemot caur ādu jeb kapilāriem, pa kuriem kā pa caurulītēm ūdens nonākot čūskas ķermenī. Savukārt tās čūskas, kas dzīvo īpaši sausos reģionos, varot dzīvi aizvadīt, ne reizi nepadzeroties, skaidrojis Kandals.

"IUCN Red List" vēstīts, ka karaliskā kobra (Ophiophagus hannah), kas redzama video, ir raksturīga Indijas reģionam. Tā ir viena no pasaulē lielākajām indīgajām čūskām. Kobra barojas gan no mazākām čūskām, gan citiem neliela auguma zvēriem, piemēram, vardēm, ķirzakām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!