Tiešraidēs no putnu ligzdām nereti var novērot ne vien to saimniekus, bet arī citu sugu putnus un pat dzīvniekus (piemēram, vāverīti). Tā nu 2. aprīļa rītā ērgļu ligzdā Durbē paviesojās divi kraukļi, no kuriem viens pārbaudīja, cik labi iekārtota ir ligzdas pamatne.

Melnie kraukļi jūras ērgļu ligzdā novēroti kā pērn, tā šogad. Ja pagājušajā gadā kraukļi uzvedās daudz negantāk un gan apmētāja jūras ērgļus ar čiekuriem, gan nozaga zarus no ligzdas, šogad kraukļi, šķiet, uzvedas mierīgāk. 2. aprīļa rītā, kamēr jūras ērgļi nebija ligzdā, melnie putni atlidoja uz miglas ieskauto mājvietu un pārbaudīja, cik labi iekārtota ligzdas "grīda" jeb pamatne. Viens no ziņkārīgajiem ar knābi pārcilāja mitros salmus, nedaudz "uzfrišinot" skatu, skatāms "Dabasdati.lv" foruma lietotāja "MSanmaelo" publicētajā tiešraides video fragmentā.

Par laimi, šoreiz putniem no ligzdas neko aiznest neizdevās. Kā šķiet, galvenais ligzdas "inspektors" gan būtu gribējis kaut ko no jūras ērgļu mājvietas izvilkt (zaru vai jebko citu), taču tas neizdevās, un putni, īsu brīdi pastāvējuši uz tuvējiem zariem, aizlidoja prom.

Pērn ornitologs Vilnis Skuja "MansDraugs" stāstīja, ka kraukļi parasti darbojas pāros, no kuriem viens izlūko apkārtni, kamēr otrs ķeras pie aktīvas darbības. "Kraukļi spēj sadarboties, izdomāt shēmas, lai sasniegtu rezultātu," toreiz sacīja Skuja.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par jūras ērgļu tēmu meklējams šeit.

Vienuviet skatīt piecas putnu ligzdas, kas aprīkotas ar tiešraides kamerām, var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!