Kaimiņa dārzā ābols gardāks, vai ne? Ko līdzīgu varētu teikt par pandu māmiņu Ķīnā. Lielā lācenīte, apēdot sev piešķirto gardumu, atņēmusi un kāri notiesājusi arī ābolu, kas atņemts pašas mazulim.

Nevar noliegt, ka māmiņas attiecības ar mazuli ir īpašas un ciešas. Tas attiecas kā uz cilvēkiem, tā dzīvniekiem, taču Lielo pandu izpētes centrā Čengdu, Ķīnā, novērots, kā pieaugušais zvēriņš neganti atņem mazulim piešķirto augli.

Video aprakstā norādīts, ka pandu māmiņa gandrīz vai no mazuļa mutes izvilkusi augli, ar ko tiek papildināta pandu ēdienkarte. Kāri apēdusi savās ķepās esošo gardumu, mātīte Ki Jana ķērusies pie apkārtnes izpētes, lūkodama, kur vēl varētu atrast kādu našķi. Taču te stāstā iesaistās viņas atvase, kas sēdēja turpat, pie māmiņas, un centās ēst savu ābolu. Pieaugusī lācenīte ķērās pie augļa mazuļa ķepās un pēc īsa brīža to bija jau ieguvusi savā īpašumā.

Tāpat video aprakstā vēstīts, ka pandu lācēns pēc "zādzības" esot skaļi klaigājis, izrādīdams nepatiku par notikušo un atņemto našķi.

Taču ne visas pandu māmiņas ir kā Ki Jana. Piemēram, šajā video var aplūkot, kā cita pandu māmiņa palīdz mazulim nokāpt no koka, taču šeit var redzēt, kā cita lācenīte mierīgi grauž bambusu, kamēr viņas atvases līdzās rotaļājas. Savukārt šeit redzams, kā pandu māmiņa neļauj savam mazulim kāpt kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!