Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties jebkuriem svētkiem, vēlamies tos padarīt īpašus – dekorēt mājokli atbilstoši svētku motīvam, uzpost svētku galdu, pasniegt svinīgu maltīti, un Lieldienas tam nav izņēmums. Visas sentēvu dekorēšanas metodes ir goda lieta. Izplaukuši bērzu zari, tikko dīgusi zāle, zaļi stādiņi, asniņi un olas. Viss kā pēc grāmatas, tikai jaunās noskaņās. Ar saskaņotiem traukiem, apaļām formām un zila vakara krāsu. Dekoratore Baiba Prindule-Rence dalās ar saviem ieteikumiem, kā vislabāk dekorēt savu svētku galdu Lieldienās.

Olas dažādās interpretācijās – īstas, neīstas, pūstas vai šokolādes, lampiņu virtenē vai uz galda kartes, bet olām ir jābūt. Ja nav īpaši daudz laika, tad var izmantot arī brūnās olas, dabiskums kā mūžīgā tendence allaž labi izskatīsies. Ja ir laiks, tad no plūškoka tējas var iegūt arī tumši zilganas nokrāsas olas, bet no sarkanajiem kāpostiem – maigi violetas. Vairāk par virtuves produktu izmantošanu olu krāsošanā vari uzzināt šeit.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!