trauku mazgājamā mašīna
Foto: Shutterstock
Trauku mašīna ikdienā nudien dara ļoti labu darbu – parūpējas par trauku tīrību tik prasmīgi, ka ar rokām nemaz tik spožus tos nenomazgāt. Taču, lai ierīce tik efektīvi savu darbu darītu ilgtermiņā, svarīgi arī to pašu ik pa laikam rūpīgi izmazgāt, tāpēc liec lietā šo plānu un dari visu iespējamo, lai ierīce godam pildītu savu misiju.

Vispirms būtiski atbrīvot ierīci no dažādām ēdiena paliekām. Nereti filtra daļā sakrājušies zaļumi, kādi uzbrieduši graudaugi, tāpat var pat gadīties, ka kāda stikla lauska tur pagadījusies. Rūpīgi izslauki ierīces grīdu ar mitru lupatu un no visām iespējamām spraugām iztīri ēdiena paliekas, raksta ''One Good Thing by Jillee''. Ja ir iespējams, noskrūvē kādas detaļas, lai pārliecinātos, ka zem tām nav ēdiena palieku vai netīrumu.

Nākamā ieteicamā darbība palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamās smakas un kārtīgi izmazgāt pašu trauku mašīnu no iekšpuses. Un te nemaz nevajag trauku mazgājamos līdzekļus vai tabletes. Nelielā trauciņā, piemēram, bļodiņā vai krūzītē, kas pati par sevi nav no vieglākajām (lai mazgāšanas laikā neapgāžas), lej balto galda etiķi, un novieto augšējā nodalījumā. Uzstādot karstākā ūdens režīmu, ieslēdz trauku skalošanas ciklu, lai etiķis paveic savu darbiņu – izmazgā ierīci un novērš smakas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!