Tiešraidē skatāmā zivjērgļu kamera ļauj ne tikai ielūkoties interesanto putnu ikdienā, bet arī no neparasta skatu punkta palūkoties uz apkārtējo pasauli. Publicētais video fragments no tiešraides rāda 8. maija rītā novēroto brīnišķīgo saullēktu.

Video fragmentu publicējis "Dabasdati.lv" un "YouTube" lietotājs ar segvārdu "Ligzdas Gariņš". Fragmentā redzams, kā saulīte ap pussešiem no rīta lēnām parādās pie apvāršņa. Turpmāko 13 minūšu laikā, kā tas redzams skaistajos kadros, saule jau redzama teju vai pilnā krāšņumā, "iekrāsojot" debesis.

Kamēr kameras uztvertā attēla labajā pusē aust saule, tikmēr kreisajā pusē vēl manāmi tumši mākoņi, skaidri parādot tādu kā nakts pāreju dienā.

Savukārt ligzdas iemītnieki uz skaistā saullēkta fona turpina savu ģimenes dzīvi. Redzams, ka mātīte guļ ligzdā un silda nu jau trīs izdētās oliņas.

Par zivjērgļu dzīvi ligzdā, ko diennakti var vērot "Dabasdati.lv" tiešraidē, "MansDraugs" vēstīts jau iepriekš. Piemēram, šeit var aplūkot, kā zivjērgļu tēviņš atnes lielu zaru un to gandrīz uzmet mātītei, bet šajā video kāds jūras ērglis centies regulēt pie ligzdas piestiprināto kameru.

Tiešraide no zivjērgļu ligzdas Kurzemē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par zivjērgļu tēmu rodams šeit.

Vienuviet skatīt piecas ligzdas, kas aprīkotas ar tiešraides kamerām, var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!