Rudais runcis Omārs no Austrālijas, iespējams, varētu tikt atzīts kā garākais kaķis pasaulē, vēsta raidsabiedrība BBC. Mērījumi liecina, ka Omārs ir par diviem centimetriem garāks, salīdzinot ar šī brīža rekordistu no Anglijas.

Meinkūns Omārs ir aptuveni četrus gadus vecs un 120 centimetrus garš, BBC pastāstījusi kaķa saimniece Stefija Hirsta. Ar viņu jau esot sazinājušies Ginesa pasaules rekordu pārstāvji, kuri lūguši nosūtīt iespaidīgi lielā Omāra auguma parametrus. Līdz šim par garāko kaķi pasaulē uzskatīts Omāra sugasbrālis, meinkūns Ludo, kurš esot 118 centimetrus garš.

Omāra "zvaigžņu gājiens" jeb atpazīstamība pasaulē sākusies vien nesen. Aprīļa beigās saimniece izveidojusi īpašu "Instagram" profilu, kurā sāka publicēt fotogrāfijas ar skaisto un lielo runci. Kopš tā laika viņa pievērsusi tūkstošiem cilvēku uzmanību, turklāt ziņas par Omāru publicētas gan vietējos medijos, gan citur pasaulē.

Raksturodama sava mīluļa ikdienu, Hirsta BBC atklājusi, ka Omāra diena sākas piecos no rīta. Pēc tam viņš uzgrauž nelielu porciju sausās barības, pastaigājas pa māju, spēlējas pagalmā, pasnauž uz batuta, taču pusdienās mielojas ar jēlu ķengura gaļu. "Tā ir vienīgā gaļa, ko viņš vispār vēlas ēst," saimniece skaidrojusi.

Lai arī sākotnēji meinkūns Omārs neatšķīries no visa pārējā kaķēnu metiena, runcis ievērojami izaudzis un šobrīd sver 14 kilogramus. Kaķis esot tik liels, ka saimniece viņu reti nēsā uz rokām.

Tiesa, sadzīve ar lielo mīluli neesot viegla, jo, piemēram, pa nakti gulēt saimnieces gultā viņam nav ļauts: "Viņš aizņem tik daudz vietas gultā, ka pa nakti viņu guļamistabā nelaižu," tā saimniece.

Lielais runcis esot arī diezgan izveicīgs un spējot atvērt istabu durvis, virtuves atvilktnītes un dažādus plauktus. Kāds video pat rāda, ka kaķis ir nasks uz priekšmetu nogrūšanu no galda.

Komentējot kaķa popularitāti viņa lielā auguma dēļ, saimniece Hirsta secinājusi, ka pat viņas draugi vēlas pārliecināties par milzīgo mīluli: "Visi vēlas nākt ciemos un redzēt kaķi. Viņi saka, ka tas ir "fotošopēts" un ka nevar būt īsts, taču tad viņi kaķi redz vaigā."

Saimniece iesniegusi visus nepieciešamos dokumentus, lai, iespējams, Omārs tiktu atzīts par garāko kaķi pasaulē, taču Hirsta arī skaidrojusi, ka slava ne viņai, ne kaķim neesot svarīga. "Viņš vienkārši vēlas pagulšņāt uz batuta, apēst vēl kādu ķengura gaļas gabaliņu un mēģināt mani pamodināt naktī," teikusi saimniece. Viņa norādījusi, ka Omāram, ticams, patīk būt par vienkāršu mājas kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!