Ja esi kādreiz iedomājies, ko tad četrkājainais draugs televizorā īsti saskata, iespējams, atbildi noformulēt palīdzēs nesen kā publicētais video.

Nepilnu minūti garais video, kas uzņemts 16. maijā Saūda Arābijā, rāda kādu kaķīti, kurš neatlaidīgi un uzmanīgi skatās pasaulē populāro multfilmu par kaķi un peli "Toms un Džerijs".

Tiklīdz ekrānā parādās pelēns Džerijs, tā kaķītis vērš uzmanību uz mazo nebēdni. Mīlulis pat pielec tuvāk televizoram un vienubrīd, izrādīdams savus mednieka instinktus, ar ķepām cenšas satvert Džerija veidolu televizorā.

"Kamēr mans dēls skatījās "Tomu un Džeriju", mans skotu nokareno ausu kaķis cieši skatījās televizoru un pat devās palīgā noķert Džeriju," video aprakstā norādīts saimnieku komentārs.

Iespējams, ka kaķi tik tiešām televizorā saskata to pašu, ko mēs, un spēj izsekot līdzi notiekošajam. Kā gan citādi izskaidrosi, ka peļu junkuriņš lielāko interesi izrādīja tieši par Džeriju, nevis kaķi Tomu? Zīmīgi, ka kaķītis sagaidīja, kamēr ekrānā parādījās nebēdnīgais pelēns, un tikai pēc tam īstenoja savu "uzbrukumu".

Šeit var lūkot, kā kaķis reaģē uz optisko ilūziju. Šķiet, ka arī tā uz kaķi iedarbojas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!