Foto: Kadrs no video
20. maijā publicētais video ar jūras lauvu, kas aiz kleitas sagrābj un ūdenī ievelk mazu meitenīti, piesaistījis miljoniem cilvēku uzmanību. Nu publiskajā telpā izskanējis gan Stīvensonas ostas vadītāja, gan arī pašu meitenītes radinieku viedoklis par notikušo.

Video fragmentā redzams, ka Stīvensonas kuģu piestātnē Kanādā jūras lauva peld pavisam tuvu krastā stāvošajiem cilvēkiem, un par dzīvnieciņu interesi izrāda arī maza meitenīte. Kad viņa nosēžas uz apmales, šķiet, pozējot fotogrāfam, jūras lauva izlien no ūdens, saķer meitenīti aiz drēbēm un ievelk ūdenī. Par laimi, ģimenes locekļi ātri reaģē un ielec meitenītei pakaļ, viņu veiksmīgi izceļot krastā.

Šis gadījums radījis gan nesapratni par jūras lauvas uzvedību, gan arī pārmetumus meitenītei un viņas ģimenei, kuri kaitinājuši savvaļas zvēru un rīkojušies neapdomīgi. Taču publiskajā telpā beidzot izskanējuši abu pušu, ostas un meitenītes ģimenes locekļu, viedokļi.

"Jūs neietu klāt grizli lācim krūmā un nepasniegtu viņam sviestmaizi, tāpēc jums nevajadzētu dot tūkstoš mārciņu smagam savvaļas dzīvniekam maizes šķēles," komentējot video, kurā redzams, kā cilvēki no krasta ūdenī metuši maizi, teicis Roberts Kīsmans, Stīvensonas ostas vadītājs. "Turklāt jums noteikti nevajadzētu ļaut savai mazajai meitai sēdēt uz piestātnes malas ar savu plīvojošo kleitu, īpaši tādēļ, ka jūras lauva jau reiz pret viņu vērsās. Tā ir gluži vienkārši pārgalvīga rīcība," ziņots "Washington Post".

Savukārt "CBC News" meitenītes tēvs skaidrojis, ka viņas ģimene un īpaši meitenīte nepelnīti saņēmuši sabiedrības nicinājumu, piebilstot, ka ne jau viņa ģimenes locekļi bijuši tie, kas jūras lauvai metuši maizi. To darījuši citi cilvēki, kas stāvējuši aiz viņiem.

Skaidrojot, kāpēc meitenīte tuvojusies doka malai, tēvs teicis: "Mana meita vēlējās tuvāk apskatīt jūras lauvu." Viņš arī nenoliedzis, ka meita dzīvniekam bijusi pārāk tuvu: "Tā viņai bija diezgan smaga mācība." Par laimi, visātrākā reakcija bijusi meitenītes vectēvam, kurš drošsirdīgi lecis ūdenī un izglābis mazmeitu. "Ja viņš sekundi vai divas būtu vilcinājies, mana meitenīte varēja būt pagalam. Šī reakcija viņu padara par varoni," lepojies tēvs. Meitenītes ķermenī lauva atstājusi virspusējus ievainojumus vairāku centimetru lielumā. Pēc tam, kad mazule izvilkta no ūdens, ģimene steigusies uz tuvējo bērnu slimnīcu, kur viņai izrakstītas antibiotikas.

Ģimenes galva pateicies Dievam par to, ka viņa atvase ir sveika un vesela, pieļaujot - ja viss būtu noticis citādi, viņš "šīs intervijas laikā būtu organizējis bēres".

"Washington Post" arī vēsta, ka ostas pārstāvji savos sociālo tīklu profilos publicējuši brīdinājumus par to, ka dzīvniekus barot nekādā gadījumā nav ļauts. Turklāt ostas un piestātņu teritorijā novietotas papildu brīdinājuma zīmes, kas vēsta par dzīvnieku nebarošanu un neskaršanos tiem klāt, kā arī savu bērnu uzmanīšanu un zvēru novērošanu vien no attāluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!