Stikla burka vai trauks, vispirms ieteicams to ielikt saldētavā un atstāt tur uz nakti. Vasku tā vienkārši nevarēs izkasīt un izmazgāt, taču pēc saldēšanas tas labāk nonāks nost.
Pēc ilgās pabūšanas saldētavā vaskam vajadzētu krietni vieglāk nonākt no trauka malām – šo darbiņu var atvieglot sviesta nazis, kas nav pārāk lokans. Pateicoties saldēšanai, vasks ļoti pateicīgi atlips no trauka malām lieliem gabaliem, iesaka ''Peek and Ponder''.
Saprotams, ka ar vaska izņemšanu vien līdzēts nebūs, trauku vajag arī pienācīgi izmazgāt, it īpaši, ja vēlies to pēc tam izmantot ēdiena vai dzēriena pasniegšanai. Ar mazgāšanu vislabāk tiks galā trauku mašīna, bet tikpat labi to var mērcēt un mazgāt siltā ziepjūdenī. Etiķetes vislabāk var nomazgāt ar etiķa palīdzību. Vēl noderīgus paņēmienus, kā noberzēt etiķetes un līmes paliekas no stikla, lasi šeit.