Foto: Kadrs no video
Pasaules uzmanību piesaistījušais gadījums Kanādā, kad jūras lauva ūdenī ievilka mazu meitenīti, nav palicis bez sekām. Raidsabiedrība BBC vēsta, ka mazajai meitenītei koduma vietā konstatēta īpaši bīstama infekcija.

Kā redzams video, mazo meitenīti, kura apsēdusies uz piestātnes malas, jūras lauva sagrābj aiz kleitas un ievelk ūdenī. Visai drīz klāt piesteidzas meitenītes vectēvs, kurš pašaizliedzīgi izglābj nelaimē nonākušo. Pēc notikuma meitenes tēvs atzinis, ka viņa meitai šis notikums būšot kā diezgan smaga mācība. Ģimenes locekļi aizsteigušies uz slimnīcu, kur mazajai meitenei izrakstītas antibiotikas.

Taču, kā ziņo BBC, savvaļas dzīvnieks atstājis daudz nopietnākas sekas meitenes veselībā. Notikumā iesaistītajai konstatēta aptuveni 10 centimetrus liela brūce, ko radījis jūras lauvas stiprais tvēriens. Turklāt ārstiem arī pastāvot aizdomas par infekciju, kas tiek saukta par "roņa pirkstu" jeb "seal finger".

"Roņa pirksts" esot bīstama infekcija, ko izraisa roņu un jūras lauvu mutēs mītošas baktērijas. Tās var radīt sāpes un locītavu iekaisumu un izraisīt pat nāvējošas reakcijas. Tiek ziņots, ka vēsturiski šī infekcija skārusi roņu medniekus, īpaši viņu rokas, taču infekcija varot skart arī citas ķermeņa daļas. Infekcijas skartās ķermeņa daļas atsevišķos gadījumos nepieciešams pat amputēt.

Tiek vēstīts, ka mazajai meitenītei noteikts īpašs antibiotiku kurss.

Meitenītes tēvs intervijā "CBC News" skaidrojis, ka priecājas par meitenītes vectēva ātro reakciju un lekšanu ūdenī pēc mazules, pieļaujot – ja viss būtu noticis citādi un vectēvs par sekundi vai divām vilcinātos, viņš "šīs intervijas laikā būtu organizējis bēres".

Jau vēstīts, ka 20. maijā publicēts video ar satraucošu notikumu – jūras lauva ūdenī ievelk mazu meitenīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!