Foto: Shutterstock

Patversme un sociālā veterinārā klīnika "Dzīvnieku draugs" šī gada 14. jūnijā tradicionāli pulcinās kopā un godinās 2017. gada "Kaķu eņģeļus" - cilvēkus, kuri nesavtīgi ziedo savu brīvo laiku, spēkus un līdzekļus, lai aprūpētu bezpajumtes kaķus un rūpētos par sakoptu vidi mums apkārt.

"Kaķu eņģeļa 2017" titulu šogad saņems koloniju kopēji no Latvijas reģioniem: Irina Vlasenko no Jūrmalas, Vanda Patjomkina un Sergejs Patjomkins no Kalnciema, Juris Afremovičs un Austra Bērziņa no Rīgas, Pārsla Straume un Inese Āboliņa no Dobeles.

"Kaķu eņģeļi ar savu brīvprātīgo darbu un rūpēm palīdz simtiem bezpajumtes minču, ne tikai tos pabarojot, bet arī ārstējot, meklējot jaunas mājas tiem, kurus kāds izmetis uz ielas, ar pacietību un mīlestību pieradinot uz ielas dzimušus kaķēnus, lai mainītu viņu likteni un paglābtu viņus no bezpajumtnieku dzīves. Tas ir grūts, fiziski un psiholoģiski smags darbs, kuru apkārtējie nereti neizprot un nenovērtē, tāpēc vēlamies sabiedrības vārdā šiem cilvēkiem pateikt paldies par viņu veikumu," norāda "Dzīvnieku drauga" vadītāja Solvita Vība.

Vēloties sarūpēt šiem grūtā labdarības darba darītājiem patiesus svētkus un garīgu baudījumu, ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu "Kaķu eņģeļu" godināšanas ceremonija šogad notiks Mākslas muzejā "Rīgas birža", un apbalvotajiem būs iespēja gida pavadībā apskatīt izstādi "PRADO 12 raksturi" – pasaules slavenu mākslinieku divpadsmit meistardarbus, kas Spānijas lielākajā muzejā "PRADO" gadsimtiem priecējuši miljoniem skatītāju.

Kaķu eņģeļu godināšanas tradīcija aizsākās 2013. gadā, kad patversmē "Dzīvnieku draugs" pirmo reizi tika apbalvoti ielas kaķu aprūpētāji. Kaķu eņģeļa goda nosaukums tiek piešķirts cilvēkiem un organizācijām, kas rūpējas par bezpajumtes kaķiem pareizi un atbildīgi, ne tikai dzīvniekus pabarojot, bet arī nodrošinot koloniju kaķu sterilizāciju, ārstējot tos un gādājot par kaķu dzīves vietu sakopšanu.

"Dzīvnieku draugs" uzsver, ka pareiza un atbildīga ielas kaķu koloniju uzturēšana ir nozīmīga klaiņojošo dzīvnieku kontroles pasākumu daļa. Ja kaķu aprūpētāji nodrošina kaķu sterilizāciju, tā novēršot to skaita pieaugumu, uztur tīrību un kārtību barošanas vietās, ierīko kaķiem patvēruma vietas, kā arī rūpējas par slimo un savainoto dzīvnieku ārstēšanu, tas palīdz ierobežot klaiņojošo dzīvnieku skaitu, novērst infekcijas slimību izplatīšanos, glābj dzīvniekus no ciešanām un mazina sabiedrības nepatiku pret klaiņojošiem dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!