Kā jau tas ik pa laikam notiek zivjērgļu ligzdā, ko var vērot Latvijas Dabas fonda nodrošinātā tiešraidē, mājvietas iemītnieki uzlabo ligzdu ar dažādiem zariem. Taču, tā kā ligzdā atrodas trīs mazi putniņi, atnestā zara ieriktēšana var neveikties tik viegli.

21. jūnija rītā novērots, kā zivjērgļu mātīte Tīna aizlido un pēc brīža uz ligzdu atlido ar palielu zaru, kuru drīz vien cenšas novietot atbilstošā vietā. Taču uzdevumu grūtāku padara fakts, ka bez pieaugušā putna ligzdā atrodas arī trīs ērglēni.

Tāpēc tiešraides skatītāji varēja novērot, kā mātīte Tīna izvēlas piemērotāko vietu atnestajam zaram, vienlaikus brīžiem zaru uzliekot virsū vienam no putnēniem. Par laimi, mazuļiem netika nodarīts pāri.

Jāatceras, ka putns galvenokārt darbojās ar knābi, zaru satverot un vairākkārt to pārvietojot. Tāpēc šādas tādas neprecizitātes ligzdas labiekārtošanas procesā, ticams, var pieļaut!

Turklāt ligzdas labiekārtošanas darbus tiešraidē varēja vērot jau iepriekš, kad zivjērgļu pāris ligzdā saimniekoja tikai divatā. Tad tēviņš atnesa brangu zaru un to gandrīz uzmeta virsū mātītei.

Tiešraide no zivjērgļu ligzdas Kurzemē skatāma šeit.

Forums par ligzdā notiekošo rodams šeit.

Vēl citas ligzdas tiešraidē var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!