Foto: AP/Scanpix
Ik gadu Kalifornijā, ASV, norisinās Pasaulē neglītāko suņu konkurss, kura laikā tiek noteikts ārēji īpatnējākais suns. 2017. gada uzvarētāja saimniece atklājusi, ka viņai sava mīlule Marta šķiet skaista.

"New York Post" ziņo, ka par 2017. gada uzvarētāju un pasaulē neglītāko suni 23. jūnijā kronēta Neapoles mastifu sunīte Marta no Kalifornijas. Savukārt "ABC News" vēsta, ka Marta esot kļuvusi par teju vai pārsteigumu, jo parasti šādu novērtējumu saņemot augumā daudz mazāki sunīši (iepriekšējos gados par uzvarētājiem vairākkārt pasludināti Ķīnas cekulainie suņi vai to jauktenīši).

Neglītākais suns tiekot noteikts, ņemot vērā vairākus faktorus, tostarp žūrijas locekļu pirmo iespaidu, redzot suni, mīluļa personību un, protams, sanākušo skatītāju reakciju. Tiek vēstīts, ka Marta pārspējusi pārējos 13 suņus, no kuriem lielākā daļa bijuši augumā krietni mazāki. Turklāt Marta arī vecumā ir vēl pavisam jauna, "ABC News" ziņo, ka Neapoles mastifam ir vien trīs gadi. Žūrijas un sanākušo līdzjutēju uzmanību viņa piesaistījusi jau no paša sākuma, noguļoties uz sāniem brīdī, kad viņai vajadzējis cēli stāvēt.

Lai arī Marta varētu šķist mūžam bēdīga un nogurusi, jo tādu iespaidu rada viņas nokarenā āda, patiesībā viņas stāsts ir pavisam īpašs. Martas saimniece Širlija Zindlere atklājusi, ka Neapoles mastifu viņa adoptējusi no kādas dzīvnieku patversmes, kurā pret zvēriņiem darbinieki slikti izturējušies. Par neglītāko suni pasludinātā mīlule pārcietusi vairākas operācijas, taču nu vismaz varot redzēt, kas notiek pasaulē, teikusi Zindlere. Par titula iegūšanu viņa intervijā "ABC News" komentējusi: "Protams, tas ir liels gods. Martu mēs adoptējām un domājam, ka viņa ir skaista." Protams, apkārtējo skatienus, kas vērsti Martas virzienā, viņa pamanījusi, un tāpēc, ticams, iedomājusies piedalīties neparastajās sacensībās.

Foto: AFP/Scanpix

Par otrās vietas ieguvēju pasludināts Briseles grifona un mopša jauktenītis Mo, 16 gadus vecs šunelis no Kalifornijas. Viņš arī bijis vecākais sacensību dalībnieks. Mo savas garās dzīves nogalē zaudējis spēju dzirdēt un redzēt, taču suņuka oža joprojām palikusi spēcīga, tāpēc mīlulis izbaudījis dažādas smaržas un gardumus, kas piedāvāti konkursa norises vietā.

Savukārt trešās vietas ieguvējs bijis Čeiss, 14 gadus vecs Ķīnas cekulainā suņa jauktenītis no Lielbritānijas.

Konkursa dalībniekiem aizliegts mērķtiecīgi "uzlabot" sava suņa izskatu, lai tikai gūtu žūrijas un skatītāju ievērību. Konkursa rīkotāji par mērķi uzstādījuši noteikt suņus, kas ir dabiski neglīti. Taču saimniekiem savi mīluļi noteikti šķiet tikpat mīļi un skaisti, kā jau jebkuram cilvēkam, kam mājās mīt četrkājainais draugs. "Viņš ir mans seksīgais puika!" par vienu no sacensību dalībniekiem, Ķīnas cekulaino suni Zūmeru, teica viņa saimniece Vikija Adlere.

Balvā suns un viņa saimnieks saņem 1500 ASV dolārus, trofeju un ceļazīmi uz Ņujorku, kur uzvarētājam jāpiedalās dažādos mediju pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!