Dzīvnieku patversmes darbiniekiem Vašingtonā, ASV, nācies saskarties ar kādu neparastu četrkājaino draugu. Lielāks pat par mazu lauvēnu – tā dzīvnieku patversmes "Humane Rescue Alliance" darbinieki aprakstījuši sešus gadus veco runci Simbu. Murrātājs krietni pieņēmies miesās, un viņa dzīvesstāsts atklāts patversmes mājaslapā.

Patversmē rudais Simba nonācis pēc tam, kad viņa iepriekšējais saimnieks nolēmis pārcelties uz pansionātu. Viņš zvanījis patversmes darbiniekiem un teicis, ka Simba sverot 40 mārciņas [aptuveni 18 kilogramus – red.piez.]. "Mūsu darbinieki bija pārsteigti un nodomāja, ka viņš noteikti pārspīlē. Kad Simba ieradās mūsu adopcijas centrā, viņš svēra 35 mārciņas [aptuveni 16 kilogrami – red.piez.]," mājaslapā norādījuši darbinieki.

Tā kā Simba nu atradies patversmes čaklo roku gādībā, skaistais, rudais runcītis ātri vien iekarojis daudzu cilvēku uzmanību. Protams, te liela nozīme ir arī kaķa iespaidīgajam izmēram, kas krietni pārsniedz vidusmēra mājas mīluļa augumu. Tāpēc, lai pārliecinātos, ka četrkājainais draugs necieš no kādas slimības, patversmes speciālisti veikuši dažādas analīzes, tostarp saistībā ar diabētu. Taču analīzes neuzrādījušas nekādas novirzes.

Šobrīd Simba esot gandrīz vai uz pusi smagāks par to svaru, kāds būtu veselīgam, pieaugušam kaķim, norādījuši patversmes pārstāvji. Tamdēļ runcis joprojām atrodas uz kritiskās robežas, kuru pārkāpjot, mīlulis var iedzīvoties nopietnās veselības problēmās. Vēstīts, ka mīlīgais kaķītis neesot spējīgs labi pārvietoties saviem spēkiem, tāpēc patversmes darbinieki izveidojuši kaķiem īpašu diētu un pat treniņu programmu.

Runcis saņemot noteikta lieluma porcijas ik pēc 12 stundām, turklāt viņa prāts tiekot attīstīts, izmantojot dažādus spēļu priekšmetus, kuros paslēpti ēdiena graudiņi. "Tie ir radīti, lai palēninātu kaķa ēšanu," teikts mājaslapā. Kaķu uzvedības speciāliste Lisa Stemkoskija teikusi, ka nav pareizi atstāt pilnu ēdiena trauciņu visas dienas garumā, jo nemitīga ēšana kaķiem neesot raksturīga. Labāk esot dot vairākas mazas porcijas dienas laikā, pretējā gadījumā nepārtraukta piekļuve ēdienam agri vai vēlu varot veicināt aptaukošanos.

Tiesa, diēta nav vienīgais veids, kā darbinieki centīsies palīdzēt runcim uzlabot savu izskatu un pašsajūtu. Viņam tiekot nodrošinātas arī nelielas, bet mērķtiecīgas un, cerams, arī efektīvas nodarbības, lai veicinātu kustēšanos. "Šobrīd viņš var vien paspert pāris soļus bez atpūtas pauzes ņemšanas, tāpēc mūsu darbinieki viņu mudina staigāt uz celiņa. Simba visu dara soli pa solim," teikts mājaslapā.

Ziņots, ka Simbam tikšot meklēts jauns saimnieks, taču patversmes darbinieki apņēmušies atrast cilvēku, kas spēšot veltīt kaķim laiku, lai turpinātu mīluli trenēt, staidzināt un veidot pareizu, veselīgu diētu. Protams, tikšot meklēts arī saimnieks, kas runcīti mīlēs tādu, kāds viņš ir. Un, par laimi, ilgi nav nācies gaidīt, jo drīz vien Simba nonācis pie jauniem saimniekiem.

Kia Berklija un Pīters Sorkins par Simbu izdzirdējuši ziņās, teikts "ABC News". "Par viņu bija daudz ziņu. Mums patīk kaķi. Mums ar līgavaini jau ir divi kaķi, un mani īpaši piesaista lieli dzīvnieki. Protams, viņš ir ļoti jauks, mīlošs runcīts," teikusi Berklija.

Raksturojot ikdienu ar Simbu, Berklija atklājusi, ka Simba skumstot pēc iepriekšējā saimnieka, kā arī viņa ķermenī vietām manāma iekaisusi āda, īpaši uz vēdera. Taču kopumā lielais kaķis esot ļoti mīļš un draudzīgs, un aizrautīgi murrājot, kad vien saimnieki gatavi viņam veltīt laiku. "Tas ir gandrīz vai kā aprūpēt mazuli. Viņam ir ļoti vajadzīgas rūpes un medicīniskā palīdzība. Mēs viņu mīlam un esam ļoti priecīgi par atbalstu, ko saņemam no citiem cilvēkiem. Daudzi grib zināt, kā viņam klājas, un piedāvā ziedot naudu veterinārajiem pakalpojumiem. Ceram, ka mums tos nevajadzēs izmantot, bet ir ļoti jauki apzināties, ka mums ir atbalsts," priecājusies Simbas jaunā saimniece.

Sekot līdzi Simbas ikdienai var īpaši izveidotajā "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!