trauku lupata švamme virtuves tīrīšana
Foto: Shutterstock
Trauku lapatiņa un švamme ir vienas no universālākajām lietām virtuvē. Ar to varam mazgāt traukus, slaucīt virsmas, kā arī uzsūkt ūdeni, taču arī tīrīšanas priekšmetiem ir nepieciešama atgriešana lietošanas kārtībā. Apskati, kā atbrīvoties no nelabas smakas un baktērijām praktiskajās trauku lupatiņās un švammēs. Padomos dalās "Howtocleanstuff" komanda.

Protams, kāds varētu teikt, ka vieglāk un ērtāk ir nopirkt vietā citas, taču mešana ārā pēc katras mazgāšanas reizes var tikt saukta par pārāk lielu izšķērdību. Trauku lupatiņu mazgāšana ir pavisam vienkāršs process, un, liekot lietā pāris praktiskus padomu, mazgāšana un virtuves uzkopšana var kļūt par daudz patīkamāku darbu.

Sākumā paņem katlu un piepildi ar ūdeni. Liec katlu uz plīts, un, kad ūdens sasniedzis vārīšanās temperatūru, pievieno netīrās lupatiņas. Atstāj tās vārošā ūdenī līdz pat 15 minūtēm, kuru laikā tās atbrīvosies no baktērijām, pelējumu un mikrobiem. Pēc tam tās izskalo vēsā ūdenī un atstāj nožāvēties – tās atkal būs perfektā lietošanas kārtībā un smaržos kā jaunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!