Latvijas Dabas fonda nodrošinātajā tiešraidē no jūras ērgļu ligzdas Durbē laika gaitā varēja vērot dažādus spraigus notikumus. Diemžēl šosezon jūras ērgļu pāris nesarūpēja oliņas, taču tas nenozīmē, ka dzīve ligzdā bijusi garlaicīga. Lūk, daži no spilgtākajiem notikumiem ligzdā!

Ziņkārīga jūras ērgļu dāma spoguļojas kamerā Durbē

Agrā februāra rītā ērgļu dāma it kā spoguļojusies virzienā, kur novietota tiešraides kamera.

Lasīt vairāk

Vējš gandrīz izpūš jūras ērgli no ligzdas

Lietus un vējš februāra otrajā pusē pārsteidzis ne tikai iedzīvotājus, bet arī jūras ērgļus ligzdā Durbē. Putni tiešraidē no šīs ligzdas redzami izmirkuši, mēģinot pretoties spēcīgajam vējam, kas sašūpo egles galotni.

Lasīt vairāk

Jūras ērgļu pāris vēro garām lidojošus gulbjus

Tiešraidē no jūras ērgļu ligzdas Durbē var vērot ne tikai šīs sugas putnus, bet arī citas dzīvās būtnes unikālā leņķī. Tā nu 13. marta rītā ērgļu pāris, šķiet, vērojis, ka attālāk lido divi balti gulbji.

Lasīt vairāk

Spēcīgais vējš izpūš jūras ērgļu pāri no ligzdas

Arī putnam nav nemaz tik viegli turēties pretim straujam vējam, un to pierāda jūras ērgļu ligzdā Durbē novērotais. Tiešraidē interesenti varējuši novērot, kā vējš ērgļu pāri izpūš no ligzdas.

Lasīt vairāk

Krauklis pārbauda jūras ērgļu ligzdas 'grīdu'

Tiešraidēs no putnu ligzdām nereti var novērot ne vien to saimniekus, bet arī citu sugu putnus un pat dzīvniekus (piemēram, vāverīti). Tā nu 2. aprīļa rītā ērgļu ligzdā Durbē paviesojās divi kraukļi, no kuriem viens pārbaudīja, cik labi iekārtota ir ligzdas pamatne.

Lasīt vairāk

Mātīte patriec otru jūras ērgli no ligzdas

Jūras ērgļu ligzdā šajā sezonā pieredzēti vairāki satraucoši notikumi, un viens no tiem noticis aizvadītās nedēļas nogalē, 9. aprīlī. Agrā rītā Durbē novērota jūras ērgļu cīņa par vietu "zem saules" jeb ligzdā, no kuras viens putns tika izdzīts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!