Neparasti liels ezītis jūlija izskaņā nonācis dzīvnieku biedrības "Scottish SPCA" paspārnē, liecina publikācija biedrības mājaslapā. Lanarkšīrā, Skotijā, atrasts adatu kamoliņš, kas sasniedzis teju vai volejbola bumas izmēru.

Ziņu par lielo zvēriņu biedrība saņēmusi 23. jūlijā, neparasti lielo ezi pamanījis kāds garāmgājējs. Dzīvnieku glābēji ezīti iesaukuši par Cepelīnu. Vārdiņš dots simbolisks, jo ezītis ir piepūties gluži kā balons. Speciālisti pieļāvuši, ka adatu kamoliņš iekļuvis negadījumā ar automašīnu, kas traumējusi viņa plaušas un veicinājusi gaisa uzkrāšanos mazā zvēriņa ķermenī.

"Mūsu dzīvnieku glābēja Luīza Hūma bija pārsteigta, kad devās viņam pakaļ. Viņš noteikti ir viens no lielākajiem ežiem, kas nonācis mūsu aprūpē," teicis biedrības pārstāvis Kolins Sedons.

Norādīts, ka liekais gaiss no ezīša esot izlaists un speciālisti mazo dzīvnieciņu novērojot. Pastāvot cerības, ka ezītis izveseļosies.

"Viņu rūpīgi novēros, lai pārliecinātos, ka viņš nesaķer infekciju, pirms mēs viņu palaižam atpakaļ savvaļā," vēstīts mājaslapā. Tas tikšot darīts vien tad, kad ezītis būs atguvies no piedzīvotā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!