Bieži vien vārdam "internets" kā sinonīmu mēdzam piedēvēt "kaķu video". Ja ir kāds brīvs brītiņš, daudzi steidz to izmantot, atverot vietni "YouTube" un uzmeklējot kādu amizantu video ar peļu junkuriņiem galvenajā lomā. To nav maz, taču ne visi skatīti miljoniem reižu. Tāpēc šoreiz atlasīti tie kadri, kas dažādu iemeslu dēļ kļuvuši īpaši populāri.

Pārsteigtais kaķis

Video redzama kaķenīte Šoko. Novērojams, ka mīlule ir pārsteigta par kaut ko, kas, iespējams, notiek kameras otrā pusē.

Lai arī video redzamā kaķa uzvedība sākotnēji varētu šķist amizanta un neparasta, patiesībā aiz tās var slēpties visai nopietnas veselības problēmas. "MansDraugs" jau vēstīts, ka kaķiem var būt stingumkrampji jeb "lockjaw", kas liedz kaķītim aizvērt muti. Ja mīluļa mute ilgstoši atrodas tādā stāvoklī, tad palīdzēt var veterinārārsts, iešpricējot nomierinošas zāles. Pārsteiguma izteiksme kaķiem nav ierasta, tāpēc saimniekam jābūt vērīgam.

Video publicēts 2010. gada 22. martā un gandrīz septiņu ar pusi gadu laikā skatīts vairāk nekā 23 miljonus reižu.

Kaķenīte izglābj bērnu no suņa uzbrukuma

Šī video galvenā varone ir kaķenīte Tara, kura pirms trim gadiem, 2014. gada 14. maijā, kļuva par īstu interneta slavenību. Video fragmentā, ko publicējis Rodžers Triantafilo no ASV, redzams, kā viņa dēls ar velosipēdu braukā pa pagalmu, bet pēkšņi viņam uzbrūk suns. Par laimi, suni ātri vien pamanīja un viņam pretī skrēja ģimenes kaķenīte Tara.

"Mans kaķis aizstāv manu dēlu no nikna suņa uzbrukuma un aizdzen suni, pirms viņš ir nodarījis lielāku ļaunumu. Par laimi, manam dēlam viss ir kārtībā!" video aprakstā norādījis tēvs. Viņš arī radis atbildi uz daudzu video skatītāju jautājumu par to, kāpēc māte aizskrējusi prom no mazā puikas, kas tikko piedzīvojis suņa uzbrukumu. Triantafilo paskaidrojis, ka māte pārliecinājusies par puikas veselību un aizskrējusi pakaļ sunim, lai noskaidrotu, vai suns neskrien atpakaļ. Līdzās esot bijuši arī suņa saimnieki, kas savu mājdzīvnieku savaldījuši, lai arī četrkājainais draugs puiša mātei iekodis.

Kaķenītes Taras varonīgā un bezbailīgā rīcība skatīta nepilnus 26 miljonus reižu. Mīlulei izveidots arī īpašs "Instagram" profils un "Facebook" lapa.

Kaķenīte mīļi apskauj savu mazuli

Šis mīlīgais video ar sirsnīgo māmiņas uzvedību skatīts vairāk nekā 59 miljonus reižu. Kas var būt jaukāks par to, kā māmiņa apskauj savu mazuli?

Par video autoru, kaķu saimnieku un pašiem kaķīšiem gan nekas daudz nav zināms. Taču video fragmentā izdevies iemūžināt īpašu mirkli, kad kaķēns ir tuvu māmiņai, pieaugušais dzīvnieks izstaipās un savu atvasi pievelk tuvu klāt.

'Runājošais' duets

64 miljonus reižu skatīts video ar šo runājošo duetu. "Stīna un Mossija parasti kaujas, nevis runājas, tāpēc šis bija neparasts mirklis. Viņas nepārtraukti runājās aptuveni stundu," norādīts video aprakstā.

Fragmentā redzams, kā abas kaķenītes ņaud, izdod murrāšanai līdzīgas skaņas, kā arī mazgā viena otru. Saimnieki video aprakstā norādījuši, ka abas kaķenītes šīs sarunas laikā bijušas aptuveni 10 gadus vecas. Kaķenīte Mossija redzama kreisajā pusē, bet Stīna - labajā.

Šis video kalpojis arī kā ierosme dažādām parodijām, kurās pa virsu mīluļu ņaudēšanai entuziasti ieskaņojuši savas balsis.

Video publicēts pirms 10 gadiem, 2007. gada 28. jūnijā.

Kaķēns, ko kutina un pārsteidz

2009. gada 13. oktobrī publicētais video ir viens no īsākajiem un skatītākajiem kaķu video "YouTube". Vairāk nekā 77 ar pusi miljonus skatījumu guvis kāds kaķītis, kuru cilvēks pēkšņi pārsteidz.

16 sekundes garajā video redzams, kā cilvēks kutina mazu kaķēnu, bet tad pēkšņi noņem rokas no kaķīša un tās izstiepl. Līdz ar cilvēku to dara arī rotaļīgais mīlulis, kas visas četras ķepas pavērš augšup un it kā atdarina cilvēka kustības.

Komentāru sadaļā cilvēki minējuši, ka neredzot iemeslu, kāpēc kādam skatītājam šis video varētu nepatikt, taču citi steigušies norādīt, ka patiesībā kaķītim tiekot darīts pāri.

Kaķis, kas pielavās arvien tuvāk

Japānā iemūžinātais video ar visai zaglīgu kaķīti publicēts 2008. gada 7. septembrī un nepilnu deviņu gadu laikā skatīts gandrīz 50 miljonus reižu.

Video autors, iespējams, kaķa saimnieks interesantā veidā nofilmējis, kā viņa kaķis arvien tuvāk un tuvāk nāk klāt cilvēkam. Kameru ik pa brīdim noslēpjot no kaķa skatpunkta, saimnieks rāda, kā peļu junkuriņš ziņkārīgi, bet lēnām un mērķtiecīgi tuvojas arvien tuvāk objektīvam.

Fragmenta beigās kaķis jau ir atnācis ļoti tuvu saimniekam, taču, tiklīdz cilvēks vēlas kaķīti paglaudīt, murrātājs metas bēgt.

Kaķis, kam ikkatra kastīte ir pa spēkam

Runcis Maru atzīts par skatītāko dzīvnieku vietnē "YouTube". Daudzie video ar Maru galvenajā lomā tik tiešām guvuši vairākus miljonus skatījumu, tostarp viens no populārākajiem rāda, kā kaķis cenšas ietilpt kastē.

Arī šajā video, kas publicēts 2008. gada 25. oktobrī, var pārliecināties par kaķa mērķtiecību un neatlaidību, mēģinot savu apaļīgo ķermenīti ietilpināt nelielajā kastē.

Ginesa pasaules rekordu pārstāvji par atzinuši, ka skotu nokareno ausu kaķītis Maru deviņu gadu laikā kopumā skatīts vairāk nekā 325 miljonus reižu, ko veicinājuši vairāki simti video ar amizantā kaķa darbībām.

Plašāk par runci Maru var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!