Foto: Vida Press
Lēciens no aptuveni četru kilometru augstuma ir pa spēkam ne katram cilvēkam, taču kāds četrkājainais draugs Kolumbijā pierāda, ka spēj to izdarīt.

Siara ir gadu veca beļģu malinuā šķirnes suņu meitene, kas lēkusi ar izpletni, lai pilnveidotu savas glābšanas prasmes. Ne velti viņa ir daļa no Kolumbijas gaisa spēku komandas, un jau kopš dzimšanas Siara ir apmācīta, lai tiktu galā ar stresa situācijām jebkurā diennakts laikā, ziņo "Vida Press".

Lēkšana ar izpletni notikusi Kolumbijas gaisa spēku treniņbāzē. Lai arī suņa atrašanās tik augstu gaisā nav pati ierastākā parādība, novērots, ka četrus kilometrus virs zemes Siara izturējusies līdzīgi kā tad, kad brauc automašīnā: viņa rējusi uz cilvēkiem netālu.

Norādīts, ka Siara kā dienesta suns apmācīta sasniegt dažādas bīstamas vietas, turklāt to varot darīt, izmantojot automašīnu, helikopteru, peldot un, redzams fotogrāfijās, arī ar izpletni.

Foto: Vida Press

"Vida Press" arī vēstīts, ka līdzās suņu meitenei Siarai lēkšanas brīdī bijis arī Karloss Andress Pinjeross Ramirezs, Kolumbijas gaisa spēku tehniskās apkalpes loceklis, kam ir 24 gadus ilga pieredze lēkšanā ar izpletni. Turklāt fotogrāfijās redzamais lēciens Siarai bijis piektais un noslēdzošais.

Fotogrāfs Olivjērs Emigs, kas jau septiņus gadus fotografē Kolumbijas militāros spēkus, pēc interesantā notikuma teicis: "Treniņa beigās viņi abi bija eiforijā." Turklāt Emigs atradies ļoti tuvu lēciena varoņiem, kas bijis svarīgi, lai iegūtu labākos kadrus. Viņš pat citējis kādu fotogrāfu, kas savulaik teicis – ja tava fotogrāfija nav pietiekami laba, tu neesi bijis gana tuvu.

"Minūti pirms lēciena no četru kilometru augstuma es atrados pie lidaparāta malas, tajā vietā vējš ir ļoti stiprs. Tomēr es esmu mierīgs," atminējies fotogrāfs, skaidrojot, ka atradies pie labas drošības jostas, kas viņu pasargāja no aizpūšanas. Viņš norādījis, ka tobrīd jākoncentrējas uz notikumu un jāmēģina noķert labāko kadru.

Lūk, fotogrāfijās var aplūkot, kā Siaras veica drosmīgo lidojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!