Foto: Shutterstock
Lai arī bieži pietiek vien ar četrkājainā drauga klātbūtni, mīlīgu skatienu un vienkārši būšanu par cilvēka draugu, patiesībā sunim ir vēl daudzas citas īpašības, par ko saimnieks ne vienmēr aizdomājas. "Reader's Digest" apkopoti vairāki iemesli, kāpēc sunim varētu piedēvēt sava veida superspējas.

Deguns

Nav noslēpums, ka sunim ir spēcīgs deguns. Ko gan suns pastaigas laikā allaž dara? Varētu pat teikt, ka suni vada deguns un vēlme izpētīt dažādas smaržas. Zāle, koki, citu suņu atstātās "vēstulītes" un, jā, arī vietas, par kurām saimnieks teiktu - tur taču nekādu smaržu nav. Taču jāpatur prātā, ka suņa deguns ir tūkstoškārt spēcīgāks par cilvēka ožu, tamdēļ arī mīlulis ir spējīgs uztvert smaržas, kas mums, cilvēkiem, paliek apslēptas.

Foto: Shutterstock

Džeimss Valkers, Floridas Štata Universitātes pētnieks, teicis: "Ja salīdzina ar redzi, tas, ko es un tu redzam, ir trešdaļa jūdzes. Suns var redzēt vairāk nekā 3000 jūdzes tālu un joprojām redzēt labi." Suņa oža ir ārkārtīgi spēcīga un ļauj gan dzīt pēdas dzīvniekiem, gan arī uzost narkotikas un naudu.

Starp citu, arī pašmāju muitā darbojas četrkājaini detektīvi. Valsts ieņēmumu dienesta suņi palīdz ikdienas darbā, liekot lietā savu spēcīgo ožu un atrodot gan narkotikas, gan arī tabaku un pat naudu. Plašāk par to, kā norit suņu darbs muitā un vai narkotiku atrašana mīlulim nekaitē, var lasīt šeit.

'Pareģo' laikapstākļus

Foto: Shutterstock

Suns-dakteris

Foto: Shutterstock

Empātija

Foto: Shutterstock

Dabiskais nomierinātājs

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!