balkons zaļumi garšaugi mazdārziņš
Foto: Shutterstock
Audzējot un lolojot savu garšaugu dārziņu iekštelpās vai ārā, reizēm gadās, ka gala rezultāts it nemaz nesakrīt ar to, ko biji cerējis un vēlējies. Galvenais ir nemest plinti krūmos pēc pirmajām neveiksmēm, jo izrādās, ka daudzi garšaugu audzētāji pieļauj vienas un tās pašas kļūdas, no kurām iespējams veiksmīgi izvairīties. Jāzina tikai kas un kā!

"Iloveherbalism" raksta, ka pirmajos gados nevajadzētu pārvērtēt savas spējas. Labāk doties uz tirgu vai citu pārdošanas vietu un iegādāties nevis sēklas, bet stādus. Daudz kas var aiziet galīgi šķērsām, tai skaitā nepareiza retināšana. Kad būsi kārtīgi apguvis "vienkāršo" audzēšanu, varēsi ķerties klāt audzēšanai no sēklām.

Saprotams, ka vēlies, lai dārziņā augtu vairāki garšaugi un valdītu dažādība, taču ieteicams sākt ar vienu veidu, piemēram, baziliku. Baziliku audzēt ir vieglāk nekā citus garšaugus – tas aug salīdzinoši ātri un to lapas skaidri parāda ūdens nepieciešamību (tās savīst), kad augs nesaņem pietiekami daudzi ūdens, taču spēj ļoti ātri atgūties un turpināt augt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!