Kādam pārim Ņūorleānā, ASV, par mājdzīvnieku kļuvis nevis kaķis vai suns, bet gan pundurcūciņa! Henks piesaistījis ne tikai viņa saimnieku, bet arī daudzu tūkstošu cilvēku uzmanību.

Lai arī pundurcūciņa nav pats populārākais mājdzīvnieks, amerikāņu pāris Vils un Ešlija Glasi "Daily Mail" norādījuši, ka izvēle par labu šīs sugas dzīvnieciņam bijusi apzināta un mērķtiecīga, atzīstot, ka sākotnēji pret pundurcūku kā mājas mīluli bijuši piesardzīgi. "Sākumā es nebiju pārliecināta, bet ļoti daudz par to lasīju. Tiklīdz uzzināju, ka pundurcūkas var būt tīras un ir apmācāmas, es piekritu," teikusi Ešlija.

Saimnieku ģimenē Henks ienācis 2016. gadā, būdams vien dažas nedēļas vecs. Pundurcūciņu viņi iegādājušies no kāda audzētāja Floridā. Šis mājdzīvnieks, pieaugot svarā, nepārsniegšot 20 kilogramus, norādījuši saimnieki.

Raksturojot ikdienu ar pundurcūciņu, Vils teicis: "Viņām ir visas labākās suņa un kaķa īpašības. Henkam patīk mīļoties un skraidīt apkārt kā sunim, bet viņam ir labi arī vienatnē kā kaķim." Saimniekus gan pārsteigusi cūciņas sausā āda, kuras dēļ viņi regulāri to ieziežot ar kokosriekstu eļļu. Tāpat abi cūciņas saimnieki neesot gaidījuši, ka Henks būšot tik skaļš: "Pat tad, kad viņš ir mierīgs, viņš tāpat izdod diezgan daudz skaņu. Viņš ir kluss tikai tad, kad guļ."

Savukārt "Story Trender" Ešlija atklājusi, ka Henks esot ziņkārīgs, rotaļīgs, nedaudz neveikls, taču ārkārtīgi mīļš. Turklāt pundurcūciņa esot arī ļoti gudra. Tiesa, ja vien būtu izvēle, Henks, domājams, vēlētos tikai un vienīgi mīļoties: "Mums jāpārliecinās, ka viņš arī kustās, citādi viņš tikai sēž un mīļojas ar mums visu dienu, ja to ļaujam." Dzīve ar šo zvēriņu esot aizraujoša un smieklīga, teikusi Ešlija.

Tāpat Glasi skaidrojuši, no kā sastāv Henka ēdienkarte. Galvenokārt Henks mielojas ar barības graudiņiem, ko saimnieki sajauc ar ūdeni, tādējādi iegūstot mitru, gardu maltīti. Tāpat pundurcūciņai tiekot sarūpēti arī svaigi dārzeņi, ar ko papildināt ēdienreizes.

Henkam veltītajiem profiliem sociālajos tīklos seko tūkstošiem ļaužu, "Instagram" profila sekotāju skaits drīz vien pārseigs ceturtdaļu no miljona. Taču saimnieku apsvērums izveidot šos profilus bijis pavisam vienkāršs – parādīt ģimenes locekļiem citā štatā, kā aug un ikdienu aizvada interesantais mājdzīvnieks. Sākotnēji profilam sekojuši 60 cilvēki, bet pēc tam, kad šo profilu pamanījis pundurcūciņu audzētājs, sekotāju skaits pieauga līdz vairākiem simtiem, teicis Vils: "Pēkšņi mums bija 500 sekotāju. Es nezinu, vai mēs vispār pazīstam 500 cilvēkus."

Kopā ar nu jau populāro Henku saimnieki dodoties arī dažādos izbraucienos, līdzi ņemot pundurcūciņai ēdienu, rotaļlietas, sedziņas un visu citu, kas nepieciešams viņu mīlulim. Tāpat Henks viesojoties dažādās vietās un pasākumos, iepriecinot savus fanus.

Abi saimnieki gan atzinuši, ka pundurcūciņa neesot mājdzīvnieks kuram katram saimniekam. Ikvienam, kas vēlas uzņemties rūpes par šīs sugas zvēriņu, iesakāms iepriekš rūpīgi izpētīt internetā pieejamo informāciju par to, kas ir pundurcūciņa un kā par šo mīluli jārūpējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!