Foto: Kadrs no video
Internetā populārā brīnumcūciņa Estere ("Esther The Wonder Pig") nav parasts dzīvnieciņš. Iespējams, brīnumainu viņu padara neparastās pārvērtības, jo par pundurcūku uzskatītais dzīvnieks laika gaitā izaudzis visai liels.

Brīnumcūciņa Estere nav sveša vairāk nekā miljonam cilvēku, kas seko viņai veltītajai "Facebook" lapai, un teju pusmiljonam, kas seko "Instagram" profilam. Iespējams, liels nopelns varētu būt tajā, ka cūciņas saimnieki publicē interesantus kadrus no Esteres ikdienas, taču daudzus noteikti pārsteidz viņas dzīvesstāsts. To saimnieki atklājuši Esterei veltītā mājaslapā.

Viss sācies 2012. gadā, kad Stīvs Dženkinss no Kanādas saņēmis vilinošu piedāvājumu kļūt par pundurcūciņas saimnieku. Viņš tam piekritis. Taču, izrādās, senais draugs, kas piedāvājis pundurcūciņu, patiesībā Stīva rīcībā nodevis nevis pundurcūku, bet gan mājas cūku. Tas nozīmē, ka pieaugot Estere būs nevis maza cūciņa, bet gan liels dzīvnieks, kas sasniegs teju vai 300 kilogramus lielu svaru.

Stīvs jau iepriekš zinājis, ka viņa dzīvesbiedrs sākumā nebūs sajūsmā par neparasto mājdzīvnieku, taču Stīva vēlme palīdzēt zvēram bijusi liela. Taču liela augusi arī adoptētā Estere, kas nu sasniegusi pieaugušas cūkas izmēru un svaru un mājoklī nemaz nejūtas ērti.

Taču nav ļaunuma bez labuma, un laika gaitā abi Esteres saimnieki nolēmuši ko darīt lietas labā. Viņi atvēruši fermu, kurā palīdzot gan Esterei, gan citiem dzīvniekiem, kas nonākuši grūtībās.

Savukārt "Facebook" lapā saimnieki norādījuši, ka varot vien minēt, kā lielā cūka nonākusi senā drauga rīcībā un vai viņa nejauši iemaldījusies starp pundurcūkām, būdama vēl ļoti maza.

Tāpat vēstīts, ka atteikties no adoptētās Esteres saimniekiem neesot bijis ne prātā. Saprotams, viņu sākotnējais priekšstats par to, kāda izaugs viņu "pundurcūka", krietni mainījies, kad Estere turpinājusi augt, taču abi saimnieki centušies nodrošināt viņai iespējami labāku dzīvi.

Turklāt neesot arī bijusi vēlme Esteri kā mājas cūku nokaut, gluži pretēji – saimnieki nu aktīvi darbojoties sabiedrības izglītošanā un cerot, ka Esteres stāsts palīdzēšot ļaudīm kļūt par veģetāriešiem vai vegāniem un atteikties no gaļas ēšanas.

Saimnieki arī norādījuši, ka cilvēkiem nevajadzētu mājas cūku padarīt par mājdzīvnieku, bet pirms tam, kad ir plānots uzņemties rūpes par pundurcūciņu, ilgi un kārtīgi izpētīt, vai tiešām šīs sugas dzīvnieks būs piemērots mājas mīlulis. Cūciņas tomēr neesot radītas kuram katram cilvēkam, pārliecināti norādījuši Esteres saimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!