Starpsugu draudzība mēdz būt apbrīnojama un neparasta, vien jāpārliecinās, ka zvēriņi viens otru neapdraud. Labs piemērs novērots Taizemē, kur makaks sadraudzējies ar kaķīti.

Reizēm draugi viens otru atrod gluži vai nejauši, un to varētu teikt arī par divu dažādu sugu pārstāvjiem, kas sadraudzējušies Taizemē, patversmes "Wildlife Friends Foundation" teritorijā.

Garastes makaks Džodžo patversmē nonācis, būdams trīs gadus vecs. "Facebook" lapā patversmes pārstāvji jau 2011. gadā vēstīja, ka viņu aprūpē nonācis primātiņš, kas reiz "strādājis" kādā restorānā un kalpojis kā dzīvnieks, ar ko apmeklētāji varējuši nofotografēties. Līdz ar Džodžo patversmē nonācis arī langurs, kas izmantots līdzīgās fotosesijās. Toreiz makakam konstatētas veselības problēmas, tāpēc dzīvnieciņš steigšus ārstēts.

Bet nu dažādu pasaules mediju redzeslokā garastes makaks nonācis ārkārtīgi jauka un neparasta notikuma dēļ. Viņš pievērsis uzmanību patversmes teritorijā ieklīdušam kaķītim!

"Džodžo ir atradis jaunu labāko draugu klaiņojoša kaķa Alana formā," ziņojumā "Facebook" lapā norādījuši patversmes pārstāvji.

Izrādās, peļu junkuriņš vien pirms neilga laika esot parādījies patversmes teritorijā un īpaši iecienījis atrašanos makaku novietnē. Patversmes darbinieki novērojuši, ka kaķis labprāt mielojas kopā ar makakiem.

"Lai arī šī nav izcila situācija un mēs to neveicinām, Alanam viss ir kārtībā un izskatās, ka viņš patīk Džodžo, tāpēc mēs esam nolēmuši viņus netraucēt," norādījuši patversmes darbinieki, īpaši uzsverot, ka kaķītim nekas nekaiš un primāts murrātāju neapdraudot.

Vairākās publicētajās fotogrāfijās redzams, kā makaks Džodžo bluso kaķīti, kamēr runcis Alans šķietami mierīgi lūkojas apkārt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!