Foto: Privātais arhīvs
Peļu junkuriņu valdzinošie skatieni, šķiet, spēj panākt jebko. Turklāt daudzi mīluļu saimnieki ir apjautuši, ka divām aizkustinošām ačtelēm ir milzu spēks, un sākuši publicēt apburošas fotogrāfijas. Tāpēc šoreiz piedāvājam uzzināt ko vairāk par tiem internetā populārajiem kaķiem, kuru skatienā vērušies tūkstošiem cilvēku.

Elegantā Smūtija ar smaragdzaļām acīm

Kaķenīte, kas atgādina par vasaru un prieku – kas gan var būt vēl labāks? Turklāt šādam priekam ir arī vārds – Smūtija! Simpātiskā mīlule ar izteiksmīgajām acīm dzīvo Nīderlandē, un viņas saimnieks atklāj, ka Smūtijas skaistumu novērtē daudzi tūkstoši cilvēku visā pasaulē.

"Mansdraugs" kaķenītes Smūtijas saimnieks Arvīds atklāj, ka viņa zeltainās krāsas mīlule ir divus gadus un divus mēnešus veca. Mazā kaķenīte sver divarpus kilogramus un ir tiešām ļoti maziņa, turklāt lielāko daļu viņas ķermeņa klāj gara spalva, kā jau britu garspalvainajam kaķim.

"Es domāju, ka viņa zina, cik viņa ir skaista. Ikreiz, kad es fotografēju vai filmēju, viņa pozē," mīlīgo Smūtiju raksturo Arvīds.

Lasīt vairāk

Smalkais Aress, kuram vienmēr ir norūpējies skatiens

Foto: Privātais arhīvs

Gluži kā smalks angļu kundziņš ar mūžam neapmierinātu skatienu – tā savu četrkājaino draugu Aresu raksturo viņa saimniece Eva. Īsspalvainais eksots, šķirne, pie kuras pieder Aress, noteikti nav tā, kuru cilvēki minētu kā populārāko kaķu šķirni. Arī Eva atzīst – daudziem cilvēkiem šī šķirne ir mazzināma, jo bieži vien skaistais mīlulis tiek nosaukts par Persijas kaķi, taču tas vien paspilgtina Aresa unikalitāti. Tāpēc, lai uzzinātu ko vairāk par neparasto kaķu šķirni un Aresa paradumiem, "MansDraugs" iztaujāja viņa saimnieci. Lūk, ko par savu mājas mīluli stāsta Eva!

Runcis Aress Evas paspārnē nonāca pirms vairākiem gadiem. Evas māsa sludinājumā ieraudzījusi kaķēnu ar īpatnējo izskatu jeb, kā Aresa saimniece saka, "mīlīgo ģīmīti". Māsa nolēmusi kaķi iegādāties, taču drīz vien pēc tam parādījusies smaga alerģija pret kaķa spalvu. "Tā nu "mīlīgais ģīmītis" nonāca pie manis un nu ir mans mīļais draudziņš," stāsta Eva.

Kā jau eksotam, runcim noteikti pienākas arī interesants vārdiņš. Eva paskaidro, ka Aress ir saīsinājums no garāka vārda, kas dots audzētavā un ierakstīts arī kaķīša pasē (Aress Campbell Charer), taču ikdienā to izrunāt esot pārāk gari un sarežģīti. Evas draugi Aresu esot nokristījuši par Aristīdu Briānu [franču politiķis – red.], kas kalpojot kā oficiālāka uzruna skaistajam dzīvnieciņam. Šogad Aress svinēs devīto dzimšanas dienu.

Jautāta, kāds ir eksotu šķirnes mīlulis, Eva uzreiz min: "Aress ir ļoti tipisks savas šķirnes pārstāvis – īsts eksots no ūsu galiem līdz astei. Viņš ir ārkārtīgi sabiedrisks, vienmēr meklēs kontaktu ar cilvēku. Ja netiks klēpī, kaut vai apgulsies blakus. Pat aiznests uz pārbaudi klīnikā, viņš mēdz uz apskates galda apvelties augšpēdus un murrāt, aicinādams, lai viņam pabužina vēderiņu." Vēl eksotam Aresam raksturīgs runātīgums: "Nākot mājās, viņa skaļo balsi dzirdu jau divus stāvus zemāk. Man ienākot pa durvīm, viņš turpina runāties – staigā man pakaļ pa visu dzīvokli un skaļi ņaud."

Lasīt vairāk

Allaž iebiedētais kaķis Hermans

Foto: Vida Press

Kas var būt jaukāks par divām mīlīgām, apaļām actiņām, kas skatās virsū? Taču kaķēna Hermana skatiens ir pavisam neparasts, jo viņš dzimis nedaudz lielākām acīm. Tas gan mīlulim netraucē, jo viņš piesaista visu apkārtējo cilvēku uzmanību un spēj savaldzināt ikvienu.

Iebiedētais kaķis Hermans ("Herman the Scaredy Cat") ir īsspalvainais eksots, kaķu šķirnes pārstāvis, kuram raksturīgas salīdzinoši mazākas austiņas un mīlīgas actiņas. Taču Hermanim tās ir pavisam neparastas, jo mazais kaķēns dzimis ar lielām actiņām.

Par Hermanu rūpējas viņa saimniece Širlija, kura dzīvo Kopenhāgenā, Dānijā. Kaķēns ir nepilnus sešus mēnešus vecs dzīvnieciņš, kurš esot ārkārtīgi mīļš. "Kad es pirmo reizi sastapu Hermanu, viņš uzreiz man uzleca virsū, nolēma sēdēt uz mana pleca un murrāt," atceras Širleja.

Lasīt vairāk

Sniegbaltais runcis Kobijs ar apburoši zilām acīm

Viens no Ņujorkas četrkājainajiem iemītniekiem ir īpaši slavens sociālajos tīklos. Šoreiz runa ir par Kobiju, balto kaķi ar zilām acīm, par kuru sajūsminās tūkstošiem cilvēku visā pasaulē.

Kobijs ir britu īsspalvainais kaķis izteiksmīgi baltā krāsā un ar dzidri zilām acīm. Tieši šīs rakstura iezīmes padarījušas mīluli tik populāru vietnē "Instagram".

Kobija saimniece Rebeka Šefkinda stāsta – sākotnēji nemaz nav domājusi, ka viņas četrkājainais draugs kļūs par interneta sensāciju.

Lasīt vairāk

Mīrafs ar izteiksmīgo skatienu

Redzot peļu junkuriņu ar visai plašām, tumšām acu zīlītēm, tā vien gribas teikt – re, kaķis no multfilmas par Šreku! Ieplestās acis rada visai žēlabainu iespaidu, un kaķa saimnieks noteikti nespēj atturēties un neiedot kādu lieku kārumiņu savam četrkājainajam draugam... Kāpēc tad rodas lielās, izbrīnītās ačteles? Izrādās, otrpus kamerai kaķis tiešām ir kaut ko saskatījis, un plašāk par to stāsta kaķa Mīrafa saimniece no Taizemes.

Kad "MansDraugs" sazinājās ar runča Mīrafa saimnieci, viņa uzreiz apstiprināja, ka četrkājainā drauga pārsteigto izteiksmi ievērojuši daudzi cilvēki. ""Instagram" fotogrāfijās viņš izskatās pārsteigts un nobijies, taču patiesībā viņš skatās uz savu iemīļotāko rotaļlietu, ko turu aiz kameras. Tas ir mans slepenais ierocis," par to, kā viņa tiek pie interesantām fotogrāfijām, pastāsta Mīrafa saimniece. Tāpēc nevajadzētu šausmināties, ka kaķis izskatās izbiedēts, patiesībā viņš vien alkst tikt klāt savai mantiņai!

Mīrafu viņa saimniece noskatījusi kādā šķirnes kaķu audzētavā Baltkrievijā. Mīrafs ir skotu stāvausu kaķītis, kam raksturīgas ieapaļas ķermeņa formas, burvīgs kažoks un, protams, nedaudz izbrīnītas actiņas, kas izceļas uz kaķa kopējā fona. Tieši tas arī esot uzrunājis runča saimnieci, kura nevilcinājusies un 2016. gada februārī nolēmusi – Mīrafs būs viņas kaķis.

Lasīt vairāk

Zeltainais Hosiko, kuru salīdzina ar Runci zābakos un Gārfīldu

Dažreiz pietiek vien ar mīlīgu skatienu, kas vērsts pret cilvēku. Vai kam tādam var pretoties? Lūk, arī zeltainais runcis Hosiko pierāda, ka nekas daudz nav jādara – pietiek labi izskatīties un sekotāju tūkstoši garantēti!

Divus gadus vecais runcis Hosiko dzīvo Maskavā, Krievijā. Kā viņa saimnieki norādījuši kaķim veltītajā mājaslapā, Hosiko pie viņiem nonācis pēc tam, kad miris 15 gadus vecais Siāmas kaķis Miša. Visa ģimene bijusi sērās, taču nevēlējusies ilgu laiku pavadīt tukšumā, proti, bez četrkājainā drauga. Tāpēc nu priekšā bijusi izvēle, kādas šķirnes kaķīti ņemt – Abesīnijas vai skotu stāvausu kaķi. "Visbeidzot mēs izvēlējamies skotu kaķi. Nopirkām mazu, zeltainas krāsas kaķīti. Viņš bija ļoti kautrīgs, nobijies un ar daudz blusām," atceras saimnieki.

"Mazais Hosiko bija tik mīlīgs un smieklīgs, ka mēs nolēmām parādīt viņa fotogrāfijas "Instagram". Pamazām parādījās arvien vairāk un vairāk sekotāju. Un nu Hosiko mīl visā pasaulē. Viņš visiem patīk, ir pūkains un zeltains," ar savu skaisto mīluli lepojas saimnieki.

Lasīt vairāk

Mīlīgais Gimo ar acīm kā pogām

Lai kļūtu slavens, reizēm nav nepieciešams īpašs talants vai kāda prasme. Pietiek vien ar to, ko daba ir devusi, un to pierāda arī kāds kaķis Dienvidkorejā. Pasaules slavu viņš guvis ar savām izteiksmīgajām actiņām.

Kā vēsta portāls "Daily Mail", Gimo dzīvo Dienvidkorejā. Taču slavens daudzviet pasaulē melnais kaķis kļuva tieši ar savām izteiksmīgajām actiņām.

Gimo ir skotu nokareno ausu kaķis, un viena no šīs šķirnes raksturīgākajām pazīmēm ir ielocītās ausis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!