Foto: Vida Press

No visām pusēm ledus un ūdens, bet pa vidu - polārlācis. Tādu skatu piedzīvojis amerikāņu fotogrāfs, kas devies dabas izpētē Kanādā un novērojis šķietami vientuļu polārlāceni, kas tobrīd ieturējusi maltīti.

Fotogrāfs Deivids Kotrans dabu un norises arktiskajos apstākļos vēro jau kopš 2000. gada. Lai arī varētu šķist, ka nu jau viņu nekas vairs nespēj pārsteigt, "Vida Press" viņš norādījis: "Ir satraucoši vērot tukšu okeānu un ledu un tad pamanīt 200 kilogramus smagu dzīvnieku. Šajā gadījumā - mātīti, kas aukstumā jūtas kā mājās."

Kotrana radītajos kadros polārlāču mātīte teju vai saplūst ar pārējo fonu, ko galvenokārt klāj ledus un ūdens. Norādīts, ka baltais lācis, atrodoties uz ledus, mielojies ar roni. Fotogrāfs novērojis, ka mātīte ēdusi, taču pēkšņi loma pārpalikumus iepludinājusi ūdenī, tos noskalojot. Kotrans pieļāvis, ka tādējādi lācene meklējusi vēl kādu gardu kumosu, ko kāri notiesāt. Nomedīto roni lācene apēdusi teju vai pilnībā.

Interesantā satikšanās ar lāci ilgusi aptuveni 45 minūtes. To laikā lācene ieturējusi ēdienreizi, pēc tam pastaigājoties pa ledāju un arī veltot skatienu Kotrana virzienā.

"Būšana vienatnē polārlāčiem nav nekas neparasts, jo tie galvenokārt ir vientuļnieki," teicis fotogrāfs. "Man vienmēr ir interesējis tas, ko lāči dara. Redzēt, kā šis mazgā savu medījumu, bija ļoti aizraujoši, ko tādu es nebiju iepriekš redzējis."

Neparastais skats ar vientuļo lāci uz ledāja fotogrāfu nespējis atstāt vienaldzīgu: "Es jutu līdzi šim lācim." Viņš arī secinājis, ka lācim nākas saskarties ar laikapstākļu izmaiņām visā pasaulē, tostarp, ticams, globālo sasilšanu, kas liek ledājiem kust.

"Es biju priecīgs redzēt šo lāci, kas tikko gardi pamielojies, taču nespēju beigt domāt par to, kad viņš dabūs nākamo ēdienreizi," prātojis fotogrāfs Kotrans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!