Biglsvorta kungs, kā nosaukts kāds trusītis no Viktorijas štata Austrālijā, paguvis piesaistīt tūkstošiem cilvēku uzmanību. Un ne velti, jo šis dzīvnieciņš atšķiras no sugasbrāļiem. Trusīša ķermeni neklāj spalva.

Portālam "Daily Mail" Biglsvorta kunga saimniece Kasandra Hola norādījusi, ka viņas mājdzīvnieka izskatu ietekmējot gēni, turklāt šāds veidols trusīšiem esot ārkārtīgi rets. Un tieši izskata dēļ trusītis kļuvis populārs.

Trusītim vārds piešķirts par godu filmu sērijas "Ostins Pauers" varoņa doktora Ļaunuma kaķim. Arī peļu junkuram, gluži kā trusītim, bijis teju vai kails ķermenis, kas vēl vairāk paspilgtina abu līdzību.

Trusītis esot vēl tikai divus mēnešus vecs, un saimniece uzņēmusies rūpes par mazo zvēriņu, kad audzētavā trusīti plānots iemidzināt, jo neviens neesot izrādījis par viņu interesi.

Taču nu mazais draugs ērti iekārtojies Holas mājoklī un bauda ne tikai viņas mīlestību, bet arī sabiedrības atzinumu. Lai arī Biglsvorta kungs plašākai publikai "Instagram" profilā parādīts vien pirms nedēļas, zvēriņš jau paguvis piesaistīt ne mazumu uzmanības.

"Es domāju, ka cilvēkiem patīk Biglsvorta kunga unikālais uzskats. Neviens nav redzējis trusi bez spalvas, un tas parāda, cik smalki ir truši," prātojusi saimniece. Šobrīd trusītis esot tik maziņš, ka varot ietilpt cilvēka plaukstā.

Tiesa, lai arī dzīvnieciņa neparastais izskats daudzus cilvēkus pozitīvi pārsteidz un iepriecina, netrūkst arī tādu, kas izrāda pretējo, novērojusi Hola: "Daži komentētāji internetā sauc viņu par ļoti neglītu un saka frāzes, piemēram, "iedomājies, ja tas tev uzrāpotu uz sejas", un tas mani apbēdina. Taču ir arī cilvēki, kas viņu aizstāv un pat zīmē viņa portretus."

Raksturojot trusīti, saimniece min, ka Biglsvorta kungam esot mīksta, samtaina āda. Turklāt fakts, ka mazā drauga ķermeni neklāj spalva, viņa veselību būtiski neietekmējot, teikusi Hola. Trusītis labi ēdot un esot ļoti, ļoti aktīvs dzīvnieciņš. Taču ārpus mājas viņš gan netiekot laists, jo varētu satraumēt sevi, spēlēdamies pa akmeņiem.

Bez Biglsvorta kunga mājoklī mīt arī cits trusītis Loufijs, kuram gan ir garāka spalva, un vipets Denijs, ko saimniece arī adoptējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!