rozmarīns garšaugi
Foto: Shutterstock
Rozmarīna savdabīgā garša un smarža to padara par ļoti īpašu un pieprasītu garšaugu gan pasaulē, gan arī Latvijā. Šī garšauga pozitīvo aspektu sarakstā liekama tā spēja augt mājas apstākļos, taču jāzina arī knifiņi, kā tos audzēt savā piemājas dārziņā.

Rozmarīna latīniskais nosaukums ir Rosmarinus officinalis, un tulkojumā šis vārds nozīmē "jūras rasa", ziņo "Gardener's Path". Tas ir mūžzaļš garšaugs, kura saknes meklējamas Vidusjūras reģionā. Stāsti par un ap rozmarīna dažādo izmantošanu aizsākušies jau Senās Grieķijas laikā.

Rozmarīna mazie ziediņi ir zilā, rozā, baltā vai lillā krāsā, un tie uzzied vēlu ziemā/agri pavasarī, pasargājot auga saknes. Populārās rozmarīna lapas ir tumši zaļā krāsā, tās ir cietas un adatveidīgas. Tā kā dabā viss iet roku rokā, tad rozmarīna ziedi kalpo kā nepieciešamā pieturas vieta apputeksnētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!