Foto: Kadri no video
Pēdējo mēnešu laikā popularitāti guvis grozāmgrābslis jeb spineris, rotaļlieta, ko savā īpašumā iegūt vēlas gan bērni, gan jaunieši un pat pieaugušie. Taču, izrādās, pret tiem vienaldzīgi nav arī peļu junkuriņi.

Nav noslēpums, ka kaķus interesē viss, kas kustās. Gan putniņi, kas lido aiz loga, gan arī TV ekrānā saskatāmais, gan dažādi priekšmeti, kas atrodas uz galda un kurus var ar vienu ķepas vēzienu ērti nogrūst no tā. Tāpat, saprotams, kaķus interesē arī spineris, viena no pēdējā laikā populārākajām rotaļlietām. Tā ir mantiņa, ko var satvert ar īkšņi un rādītājpirkstu vai vidējo pirkstu un kas griežas ap savu asi. "Live Science" norādīts, ka šādi spineri, kas latviskoti kā grozāmgrābšļi, palīdzot tiem bērniem un pieaugušajiem, kas cieš no uzmanības deficīta sindroma, autisma un nemiera, taču tos varot izmantot jebkurš cilvēks.

Savukārt kaķu saimnieki, kuru rīcībā ir spineris, iemūžinājuši, kā pret mantiņu izturas kaķi. Tā kā spineris griežas arī tad, kad atrodas uz galda, vairāki peļu junkuriņi tos tiekušies kustināt ar savu ķepu. Iespējams, ka spineri uz kaķi neiedarbojas nomierinoši un murrātāji saskarsmē ar šo rotaļlietu gluži vienkārši apmierina savu ziņkāri, taču turpinājumā vari aplūkot vairākus kaķīšus un viņu reakciju.

A post shared by elliecats.com (@ellie.cats) on May 19, 2017 at 8:22pm PDT

Šajā video redzams, kā kaķis kūtri, taču ziņkārīgi ceļ ķepu, lai pieskartos sievietes rokā esošajam spinerim. Par to, ko mantiņa dara un vai tā ir nekaitīga, kaķis, šķiet, nav tik pārliecināts.

Savukārt šis kaķis izmanto gan kreiso, gan labo ķepu, lai kustinātu spineri, bet beigās to cenšas pat satvert zobos. Tas diemžēl neizdodas, jo kustīgais priekšmets nestāv uz vietas.

A post shared by Lysanne Adams (@lyza_a_) on Jun 26, 2017 at 5:56pm PDT

Šis mīlulis spinera griešanos izbauda līdz galam, proti, līdz tas pārstāj griezties. Tad kaķis atkal ar ķepu to nedaudz pakustina un turpina to pacietīgi vērot.

A post shared by Deezi (@cosmic_number_two) on Aug 25, 2017 at 10:21am PDT

Baltajam skaistulim izdevies ar pāris veiklām kustībām spineri iegriezt.

Lūk, vēl citi kaķi, kas spēlējušies ar spineri.

A post shared by Egons Lacis (@egonslacis) on May 20, 2017 at 3:54am PDT

A post shared by Yedda Chen (@yedda512) on Jun 10, 2017 at 11:00am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!