Jūras ērgļu ligzdā Durbē, ko var vērot Latvijas Dabas fonda nodrošinātā tiešraidē, šosezon nav sagaidīts neviens mazulis, taču joprojām var redzēt putnu pāri un viņu ikdienu. Nereti var redzēt arī dažādus amizantus brīžus jūras ērgļu dzīvē.

Lai arī ikdienā putnu dzīve cilvēkam ir visai nezināma, tiešraidēs no putnu ligzdām var redzēt gan putnu hierarhiju, gan ligzdošanu, mazuļu audzināšanu, barošanu un dažādus citus notikumus. Diemžēl šosezon jūras ērgļu pāris Durbē nesarūpēja ģimenes pieaugumu, bet tiešraides skatītāji joprojām var redzēt, kā šīs sugas putnu pāris aizvada savu ikdienu, jo ērgļi redzami joprojām.

Turklāt septembra sākumā novērots, kā jūras ērgļi labiekārto mājvietu, uz ligzdu atnesot dažādus zariņus. Arī 6. septembra vakarpusē ligzdā notikusi čakla rosība, kad gan jūras ērgļu mātīte, gan tēviņš sarūpējuši zarus.

Taču neveiksmi piedzīvojis jūras ērglis Raimis, kas mēģinājis uz ligzdu atvest visai lielu zaru. Lai arī tas izdevies, lielais zars iekritis nevis pašā ligzdā, bet gan līdzās tai, atduroties pret citiem zariem. Raimis, šķiet, neizpratnē to apjautis un centies zaru satvert knābī, lai pārvilktu sarūpēto ligzdas materiālu uz atbilstošāku vietu. Diemžēl Raimis izvēlējās nepareizo taktiku. Tā vietā, lai satvertu zaru un to novietotu ligzdā, putns ar veiklu kustību to diemžēl nometa lejā. Tiesa, drīz vien mātīte uz ligzdu atnesa citu zaru.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par zivjērgļu tēmu rodams šeit.

Vienuviet skatīt vēl citas tiešraides no putnu ligzdām var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!