Foto: Shutterstock
Pasaulē ir daudz kaķu šķirņu, un katrs mīlulis ir citāds. Vienu raksturo īpaši gara spalva, citu – izmērs, taču īsspalvainais eksots pievērš cilvēka uzmanību ar savu neparasto un šķietami skumīgo skatienu un purniņu.

Kaķu mīļotāju asociācijas mājaslapā vēstīts, ka bieži vien cilvēki īsspalvaino eksotu notur par Persijas kaķi ar īsāku spalvu. Tālu no patiesības tas tik tiešām nav, jo eksots radies, krustojoties Persijas kaķim un Amerikas īsspalvainajam kaķim. Tā kā gan īsspalvainā eksota, gan Persijas kaķu šķirnes standarti jeb apraksti ir gandrīz vienādi, abi mīluļi viens no otra atšķiras ar spalvas garumu, eksotam tas ir īsāks, koptēlā vairāk izceļot apaļās formas.

Protams, daudzi cilvēki, kam patīk kaķi, noteikti ievēros eksota neparasto un valdzinošo izskatu, taču mīlulis var lepoties arī ar lielisku temperamentu. Kaķis ir kluss, mīļš, mierīgs un uzticams mājdzīvnieks, kas ļoti pieķeras savam saimniekam. Lai arī aprakstā norādīts, ka kaķi lielākoties ir klusi mājas mīluļi un viņu balsi reti var dzirdēt, pašmāju kaķis Aress gan nekautrējas skaļi ņaudēt, "MansDraugs" uzzināja no eksota saimnieces Evas. Plašāk par viņas mājdzīvnieku Aresu var lasīt šeit.

Skaidrojot par kaķu kopšanu, mājaslapā minēts, ka, pretēji kā Persijas kaķim, eksota kažoks nesaveļas, līdz ar to ir vieglāk kopjams. Tāpēc nav jāuztraucas, ka ar īsspalvainā eksota spalvu radīsies lielas problēmas, ja vien to regulāri neķemmēs. Tiesa, saimnieka ikdienas pienākumos var ietilpt kaķa actiņu tīrīšana, jo eksotam asaro acis, teica Aresa saimniece.

Eksots noteikti ir kaķis, ap kuru dzīve kūsā. Cilvēki vēlas iepazīt interesantā izskata mīluli, taču pats dzīvnieks ir visai aktīvs, iesaistot spēlēs arī apkārtējos. Turklāt rotaļību kaķis nezaudē arī pieaugot, tāpēc spēlēšanās vairāku gadu garumā varētu būt ikdiena mājoklī ar īsspalvaino eksotu.

Iespējams, īsspalvainais eksots būs labākā izvēle cilvēkiem, kas vēlas vizuāli interesantu un pievilcīgu kaķi, kas spēj būt gan rotaļīgs, gan arī mierīgs. Eksots labi saprotas ar bērniem un pieaugušajiem, turklāt, kā jau minēts, visvairāk vēlas būt cilvēka tuvumā.

Turpinājumā var aplūkot, kādas fotogrāfijas publicējuši īsspalvaino eksotu saimnieki no visas pasaules. Mīluļu skatiens tik tiešām ir neparasts!

A post shared by Dolce (@exoticdolce) on Sep 11, 2017 at 12:27am PDT

A post shared by AJ BJ (@aj_bj_gremlins_cat) on Sep 10, 2017 at 11:16pm PDT

A post shared by Cheburashka (@sir_chebu) on Sep 10, 2017 at 10:02pm PDT

A post shared by Genevieve B (@gbzots) on Sep 11, 2017 at 1:14am PDT

A post shared by @buxiao.mao on Sep 10, 2017 at 8:05pm PDT

A post shared by Lexie (@lexie.the.smoosh) on Sep 10, 2017 at 7:47pm PDT

A post shared by 灰灰 (@fuifuithecat) on Sep 10, 2017 at 8:29pm PDT

A post shared by YYM (@mi_l.s) on Sep 10, 2017 at 8:46pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!