Foto: Kadrs no video
Lai arī diezgan retas, baltās žirafes joprojām ir sastopamas dažādos Āfrikas reģionos. Viens no pēdējiem gadījumiem, kad savvaļā sastapti šie dzīvnieki, bijis Kenijā.

Video aprakstā norādīts, ka klīdušas baumas par baltu žirafi un viņas mazuli, taču skatīt dzīvē šos retos zvēriņus izdevies vien retajam. Taču jūnija vidū baltie dzīvnieki tik tiešām novēroti, un notikums iemūžināts arī video kadros.

Reindžeri mājaslapā ziņojuši, ka Kenijā novērotās žirafes izturējušās mierīgi un neesot ņēmušas vērā viņām veltīto lielo uzmanību. Vērīgākie klātesošie varējuši mazā žirafēna kažokā saskatīt šai sugai raksturīgās plankumu nokrāsas, taču mātīte gan esot bijusi krietni spilgtākā baltā kažokā. Tas radījis jautājumus par to, kurā attīstības posmā baltā krāsa sāk pazust un žirafēns iegūst raksturīgās brūnās un oranžīgās nokrāsas.

Portālā "Washington Post" publicēts "Hirola Conservation Program" reindžeru grupas dibinātāja Abdullahi Ali teiktais neparastā notikuma sakarā: "Šīs retās, baltās žirafes pārsteidza daudzus vietējos iedzīvotājus, arī mani, bet tās arī iedeva mums enerģiju aizsargāt un pasargāt mūsu unikālo savvaļu."

Vēstīts, ka pirmie novērojumi par baltām žirafēm esot visai neseni, sākt vien ar 2016. gadu, kad šādi dzīvnieki manīti Tanzānijā. Neilgi pēc tam, 2016. gada martā, tie novēroti Kenijā. "Washington Post" vēsta, ka ziņas par baltām žirafēm rodamas jau pagājušā gadsimta sākumā.

Šis gadījums radījis arī jautājumu par to, kāpēc žirafes ir baltas. Viens no pieņēmumiem esot saistīts ar leicismu jeb pigmentācijas trūkumu, kas ietekmē zvēru kažoka krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!