16. un 17. septembrī Rīgā norisinājās starptautiskā kaķu izstāde, kurā vairāk kā 180 dižciltīgu kaķu sacentās par izstādes galveno titulu "Best of Best" jeb "Labākais no Labākajiem", Kaķu mīļotāju klubu asociācijas pārstāvji pavēstīja "MansDraugs".

Izstādē plašāk pārstāvēto šķirņu topā ierindojās par maigajiem milžiem dēvētie meinkūni, laiskie un mierīgie britu īsspalvainie, kā arī temperementīgie orientālie īsspalvainie kaķi. Izstādes apmeklētājiem bija arī unikāla iespēja klātienē aplūkot tādu retu šķirņu pārstāvjus kā osikats, Ēģiptes mau un Kurīlijas bobteilus. Kopumā bija pārstāvētas 25 dažādas šķirnes, atklāja asociācijā.

Dalībnieki bija pulcējušies no astoņām valstīm. Tālāko ceļu dalībai izstādē bija mērojuši divi kaķi no saulainās Grieķijas – balts meinkūns un Krievijas zilais kaķis. Plaši pārstāvētas bija Baltijas valstis un Somija, kā arī bija dalībnieki no Zviedrijas, Krievijas un Ukrainas.

Pirmajā dienā par izstādes labāko kaķi tika atzīta Kornvolas reksu šķirnes pārstāve EE*Solaris Planet Roberta, īpašniece Jevgēņija Čulkova no Latvijas. Vien nepilnu sešu mēnešu vecumā melnbaltajai sprogainītei jau otro reizi ir izdevies izcīnīt izstādes galveno titulu, atkārtojot iepriekšējās izstādes, kas norisinājās 30. jūlijā Jelgavā, panākumus.

Savukārt izstādes otrajā dienā sīvā konkurencē uzvarētāja laurus plūca britu īsspalvainās šķirnes sterilizēta kaķene zilā krāsā, tituliem bagātā WW'11 BW PR EE* Madonna Love First Volex, kuras īpašniece un audzētāja ir Olga Reut no Igaunijas. Šī omulīgā skaistule 2011. gada "FIFe" Pasaules izstādē Polijā izcīnīja kaķu pasaulē prestižāko titulu "World Winner" jeb "Pasaules uzvarētājs" kaķēnu grupā, kļūstot vien par otro kaķi Baltijas valstīs, kuram izdevies iegūt šo godpilno titulu. Šī gada jūnijā Baltijas uzvarētāju izstādē, kas norisinājās Lietuvā, kaķene uzvarēja savā šķirņu kategorijā un plašajam titulu pulkam pievienoja arī prestižo Baltic Winner jeb "Baltijas uzvarētāja" titulu.

Izstādi organizēja Kaķu mīļotāju klubu asociācija "CFCA", kas ir starptautiskās organizācijas FIFe (Federation International Feline) biedrs un vienīgais oficiālais pārstāvis Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!