Foto: Kadrs no video
Ja Ginesa rekordu grāmatā būtu pieļaujami sasniegumi atsevišķu šķirņu sakarā, tad nule kā notikusī borderkolliju tikšanās Austrālijā noteikti tiktu atzīta, vēstīts "News.com.au". Taču tas, ka oficiāli atzīts šis notikums netiks, neliedz par to priecāties.

24. septembrī, parkā Austrālijas pilsētā Adelaidē varēja novērot pavisam neparastu skatu: vienuviet bija pulcējušies vairāki simti borderkolliju. Saimnieki savus mīluļus bija atveduši, lai mēģinātu pārspēt rekordu un palīdzētu vākt ziedojumus labdarībai. Fotogrāfijās vērojams, ka kuplajā suņu pulkā bijuši gan melnbalti, gan brūni balti suņi.

Dienvidaustrālijas borderkolliju saimnieku organizācija rīkojusi šo pasākumu, lai pārspētu iepriekš uzstādīto rekordu par visvairāk borderkollijiem vienā vietā. Rekords fiksēts 2013. gadā, kad izdevies sapulcēt 503 vienas šķirnes pārstāvjus.

Taču nu rekords pārspēts. Parkā Adelaidē saskaitīti 534 suņi, norādīts "News.com.au", bet "Mashable" minēti pat 576 borderkolliji. Taču diemžēl Ginesa rekordu grāmatā šis sasniegums netikšot ierakstīts, jo atsevišķi sasiegumi konkrētu šķirņu vidū netiekot fiksēti.

Organizatore Ivonne Makgrata atzinīgi izteikusies par pasākuma norisi un četrkājaino draugu paklausību, norādot, ka pasākuma vietā saimnieki kopā ar saviem uzticamajiem draugiem varējuši piedalīties dažādās sacensībās un demonstrācijās.

Vēstīts, ka pasākuma laikā saziedoti aptuveni seši tūkstoši dolāru, kas tikšot novirzīti dažādām labdarības organizācijām.

Rekords par visvairāk suņiem vienā vietā oficiāli reģistrēts 2005. gada 6. augustā Lielbritānijā, kad pasākumā ar nosaukumu "Lielā sēdēšana" piedalījušies 627 suņi.

Zemāk var aplūkot saimnieku iemūžinātos kadrus ar skaistajiem suņiem.

A post shared by Teresa Tin (@aserett) on Sep 23, 2017 at 8:41pm PDT

A post shared by Laura Rundle (@laurasrundle) on Sep 26, 2017 at 4:01am PDT

A post shared by Emm Window (@3mmsy) on Sep 24, 2017 at 3:41pm PDT

A post shared by Harvey (@harvey.the.dawg) on Sep 24, 2017 at 12:36am PDT

A post shared by Harvey (@harvey.the.dawg) on Sep 23, 2017 at 11:16pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!