Foto: DELFI
Dižciltīgi suņi un mīlīgi kaķi kuplā skaitā pulcējušies starptautiskajā dzīvnieku izstādē "ZooExpo 2017", kas 30. septembrī un 1. oktobrī norisinās Ķīpsalā. Vienuviet skatāmi gan populāri, gan arī retāk redzēti mājas mīluļi.

Divas dienas starptautiskajās suņu sacensībās par titulu "Rīgas uzvarētājs" sacentīsies vairāk nekā 1700 suņu no Latvijas un ārzemēm, kas pārstāvēs 226 suņu šķirnes. Vissīvākā cīņa gaidāma starp Stafordšīras bulterjeriem, basendži, šeltijiem un Austrālijas aitusuņiem, kas Ķīpsalā būs pārstāvēti viskuplāk. Līdzās šiem četrkājainajiem draugiem būs arī tādi retumi kā Urugvajas mastifs, krāsainais zīda sunītis un Amerikas kailais terjers. To, kurš būs visskaistākais suns un iegūs galveno uzvarētāja kausu, noskaidros 1. oktobrī pulksten 17.

Savukārt starptautiskajā kaķu izstādē abās dienās apmeklētāji var apskatīt aptuveni 400 lielus un mazus, pūkainus un bezspalvainus dižciltīgos mīluļus, kuri pārstāv 26 šķirnes. Īpaši kuplā skaitā Ķīpsalā sastopama viena no lielākajām kaķu šķirnēm – Menas jenotveidīgie, Skotu un Hailendas nokareno ausu kaķi ar piemīlīgi ieliektām austiņām un izteiksmīgām acīm, īso, amizanto astu īpašnieki – Kuriļu bobteili un citi.

"Trušu pilsētiņā" apmeklētājus gaida pīlēns Tims ar māsiņām un brālīšiem, vistiņas Klukstītes kuplā ģimene, nebēdnīgas kaziņas, zosis un tītari. Turpat var sastapt arī kuplu garaušu saimi, starp kuriem īpaši pamanāmi būs angļu auntruši ar tik garām ausīm, kas stiepjas pat pa zemi.

Vairāki desmiti uzņēmumu piedāvā arī plašu zooindustrijas preču klāstu, kur saimnieki atradīs gan barību, gan siksniņas, pavadas, rotaļlietas, gultas un jebko citu, kas nepieciešams četrkājainajam draugam vai grauzējiem.

Izstādi var apmeklēt no pulksten 10 līdz 18. Plašāk par ieejas biļetēm šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!