Foto: Kadrs no video
Vai esi redzējis trusi, kas spēlē basketbolu? Lūk, ar šādu neparastu grozā metēju ļauts iepazīties jaunākajā Ginesa pasaules rekordu izdevumā, kas veltīts dzīvniekiem. Trusis Bini, iespējams, kļuvis par savas sugas rezultatīvāko spēlētāju.

Septiņi precīzi trāpījumi grozā minūtes laikā – tāds ir Nīderlandes pundurtruša Bini fiksētais sasniegums. Mājas mīlulis, kas kopā ar saimnieku Šai Asoru mīt Kalifornijā, ASV, kļuvis par visai populāru trusīti ar daudziem talantiem, ne tikai bumbas mešanu grozā.

Raksturojot iegūto rekordu, saimnieks Asors izteicies, ka sākotnēji stāvēt uz pakaļkājām un griezties uz dažādām pusēm trusītim iemācījis viņš, taču ideju par bumbas trāpīšanu grozā, šķiet, Bini izdomājis pats. Redzot, ka trusis labprāt pavada laiku, spēlējoties ar bumbiņu, Asors sarūpējis savam mājdzīvniekam īpašu basketbola grozu. Tā nu Bini iemanījies veikli satvert bumbu zobos un to trāpīt grozā, un saimnieks savu mīluli pat salīdzinājis kā jauno Maiklu Džordanu.

Basketbols gan neesot vienīgais Bini talants, paskaidrojis saimnieks, minot arī truša māksliniecisko dvēseli. Izrādās, trusītis protot arī gleznot, turot otu zobos. Tiesa, par labi padarītiem darbiņiem trusis saņemot kādu gardumiņu, kas, iespējams, liek Bini atkal un atkal pierādīt savu talantus, metot bumbu grozā un gleznojot.

Ārpus visiem neparastajiem talantiem Bini esot visai parasts mājdzīvnieks, gluži kā citi šīs sugas pārstāvji. Viņam patīkot ļepatot pa māju un mieloties ar svaigiem zaļumiem, kā arī, saprotams, pavadīt laiku kopā ar savu saimnieku.

Foto: Kadrs no video

Ginesa pasaules rekordu grāmatas pārstāvjiem Asors atklājis, ka viņa mājdzīvnieka atrašanās neparasto sasniegumu sarakstā pašam šķietot ārkārtīgi īpaša, vēl jo vairāk tāpēc, ka Asors bērnībā daudz lasījis gadskārtējās rekordu grāmatas.

Trusītim Bini veltītajā mājaslapā lasāms, ka viņš ir piecus gadus vecs, turklāt savas dzīves laikā talantu dēļ paguvis savaldzināt miljoniem cilvēku, kuriem esot pat iespēja iegādāties truša mākslasdarbus.

Zemāk var aplūkot slavenā truša-rekordista dzīves ainiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!