Foto: Shutterstock
Pomerānijas punduršpici jeb pomerānieši noteikti minami starp mīlīgākajiem suņiem pasaulē. Mazais augums un dzīvesprieks, kas ik uz soļa pavada nelielo sunīti, sagādā prieku ne tikai mīluļa saimniekam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Turklāt, ja reiz pieaudzis punduršpics nezaudē savu mīlīgumu, tad arī bērnībā mazajiem pūkaiņiem jābūt tikpat interesantiem, vai ne?

Starptautiskās Kinoloģiskās federācijas apstiprinātajā šķirnes standartā, kas attiecas arī uz vācu špicu un vilku špicu, lasāms, ka itin visus špicu šķirnes suņus raksturo ārkārtīgi skaistais un krāšņais izskats, ko paspilgtina kuplā un pūkainā spalva. Turklāt nereti šos suņus mēdz salīdzināt ar lapsām, jo arī špicu purniņš ir visai spics un kūmiņam līdzīgs. Protams, nevar nepieminēt arī mazās, spicās austiņas un aizkustinošo skatienu, kas kopumā veido visai neatvairāma mājas mīluļa iespaidu.

Taču ne tikai izskats ir tas, kas padara špicus, tostarp arī pomerānieti, īpašu. Lieliskas ir arī šo dzīvnieku rakstura īpašības, jo punduršpicus cilvēki nereti izvēlas tāpēc, ka mīluļi ir uzticīgi saimniekam, dzīvelīgi, draiskulīgi un nemaz ne agresīvi (protams, ja suns netiek pareizi audzināts, ikviens var kļūt agresīvs). Mazais špics saimniekam seko gluži kā aste un allaž vēlas būt cilvēka tuvumā. Mīlulis pavisam noteikti attaisno teicienu par to, ka suns ir cilvēka labākais draugs, jo šis tiešām tāds būs!

"Dogtime" vēstīts, ka punduršpiciem var būt vēlme izlikties lielākiem, nekā patiesībā tie ir. Tamdēļ var gadīties, ka mazais draiskulis sāk sparīgi riet un pat izrādīt pretestību par viņu lielākiem suņiem. Nebūs melots, ja teiks, ka punduršpics ir liels suns mazā ķermenī, jo rakstura šim četrkājainajam draugam ir pietiekami.

Turklāt Pomerānijas punduršpici ir ārkārtīgi skaisti un vizuāli pievilcīgi gan pieaugot, gan arī vēl kucēna vecumā. Tāpēc turpinājumā var aplūkot vairākas fotogrāfijas, kuros redzami mazie, draiskulīgie sunīši. Vienā kadrā špici izskatās līdzīgi lācēniem, bet citā atkal gribas mīluļus salīdzināt ar lapsām.

A post shared by PAOPAO (@paopaolazydog) on Oct 6, 2017 at 12:53am PDT

A post shared by Zoila (@thezallery) on Oct 6, 2017 at 12:17am PDT

A post shared by @valtimol on Oct 5, 2017 at 11:57pm PDT

A post shared by SOJU 소주 (@soju.pom) on Oct 5, 2017 at 11:11pm PDT

A post shared by Sciel (@sci.el) on Oct 5, 2017 at 6:49pm PDT

A post shared by Oobii.W (@oobii.w) on Oct 5, 2017 at 5:32pm PDT

A post shared by Oobii.W (@oobii.w) on Oct 5, 2017 at 5:29pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!