Foto: Shutterstock
Palūkojoties uz kaķi, tā vien gribas iesaukties, cik mīlulim ir laba dzīve, nav jāiet uz darbu, viss tiek viņam sagādāts... Taču ir vairākas lietas, ko mēs, cilvēki, varam mācīties no šiem mājdzīvniekiem. Tas nav nekas sarežģīts, drīzāk gan pašsaprotams, taču reizēm gan turpmāk minētās darbības pienākumu nogurdinātajiem cilvēkiem aizmirstas. Par tām atgādināts "Catster".

Mazgāšanās rutīna

Kaķus raksturo teju vai nemitīga mazgāšanās. To peļu junkuriņi dara pirms vai pēc pusdienām, gulēšanas, kā arī vienkārši tad, kad tas ienāk prātā. Kaķim ir izstrādāta sava sistēma, kā mazgāties un kopt katru ķermeņa daļu. Un tas nekas, ka iepriekšējā dienā kaķis jau bija kārtīgi sevi satīrījis, jo arī nākamā diena var sagādāt līdzīgu scenāriju.

Foto: Shutterstock

Šo paradumu vērts iekļaut arī cilvēka dienas ritmā. Protams, būtu aplami teikt, ka mums tagad lielāko daļu dienas jāsēž vannā, taču jāsāk kaut vai ar, piemēram, regulāru roku mazgāšanu, ikreiz pārnākot mājās no darba vai veikala. Šķiet pašsaprotami, vai ne? Taču tas noteikti jāiemācās pašam un arī jāiemāca jaunākajiem ģimenes locekļiem. Roku mazgāšana palīdz atvairīt dažādas baktērijas un vīrusus, savukārt tas palīdz cilvēkam nezaudēt spēku un neatdoties slimību valgiem.

Kā gan ar mazgāšanos vannā vai dušā? Katru dienu kā kaķim to darīt gan nevajadzētu, taču katru otro vai pat trešo dienu gan vērts pabūt ūdenī un kārtīgi nomazgāties.

Vēl kāda darbība, par ko pats kaķis diemžēl nespēj parūpēties, bet kas cilvēkam jāveic vismaz divas reizes dienā, ir zobu tīrīšana. Mutes higiēna ir ārkārtīgi svarīga, lai elpa būtu svaiga, zobi tīri un spoži. Starp citu, ja reiz rūpējies par savas mutes higiēnu un tev mājās ir kaķis, atceries pievērst uzmanību arī murrātāja zobiņiem. Tie var sabojāties, tos var skart aplikums un citas problēmas, ar kurām galā varēs tikt vien veterinārārsts. Labāk par mutes veselību parūpēties laikus.

Gana daudz atpūtas

Foto: Shutterstock

Veselīga ēdienkarte

Foto: Shutterstock

Nezaudēt sportiskumu

Foto: Shutterstock

Cienīt un zināt sevi

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!