Foto: Kadrs no video
Bieži vien, skatoties video ar pandām, manāms, kā melnbaltie dzīvnieciņi krīt no kokiem un konstrukcijām, bet pēc tam mierīgi pieceļas un dodas tālāk savās ikdienas gaitās, it kā nekas nebūtu noticis. Izrādās, pandu krišana esot visai tipiska pandu uzvedība.

Pārstāvji no Toronto zoodārza Kanādā publicējuši video, kurā apkopoti vairāki pandu kritieni. Aprakstā norādīts, ka šāds video tapis par godu pandu lācēniem, kuri zoodārzā nosvinējuši divu gadu jubileju, taču 2018. gadā pārcelšoties uz citu zoodārzu.

Izrādās, krišana nav vis neveikls brīdis pandu dzīvē, bet gan pat ļoti tipiska uzvedība. Video aprakstā norādīts, ka 2003. gadā vairāki pētnieki no Atlantas zoodārza ASV un Lielo pandu izpētes centra Čengdu, Ķīnā, noskaidrojuši tipiskākās pandu rakstura iezīmes un dzīves īpatnības, īpaši pandu lācēnos. Secināts, ka krišana no dažādiem augstumiem esot normāla un pat sagaidāma, jo tā esot daļa no rotaļāšanās procesa un saiknes veidošanas starp māmiņu un atvasi.

Iespējams, krišanai pat esot daudz lielāka ietekme uz pandu attīstību, minējuši speciālisti. Krišana kā daļa no rotaļāšanās ietekmējot augošos pandu lācēnus. Veiksmīga sadarbība starp māmiņu un pārējiem pandu lācēniem augšanas laikā palīdzot dzīvniekam izaugt par reproduktīvu savas sugas pārstāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!