Foto: Shutterstock
Zeltainais retrīvers jau gadiem ilgi ir viens no populārākajiem suņiem, ko izvēlas daudzi saimnieki, ziņots Amerikas Kenelkluba mājaslapā. Šīs šķirnes suņus iemīļojuši cilvēki daudzviet pasaulē, bet vēl ne viens vien noteikti vēlētos kļūt par retrīvera saimnieku.

Zeltainā retrīvera atrašanās populārāko mīluļu vidū noteikti nav nejaušība. Šis mīlulis iemieso visas labākās īpašības, kādas vien cilvēka labākajam draugam varētu vēlēties. Retrīveri ir ārkārtīgi draudzīgi un uzticīgi, paklausīgi un labi apmācāmi. Turklāt šīs šķirnes suņi ir arī lieliski palīgi medībās, jo prot uzmanīgi atnest medījumu. Starp citu, tas jau iekodēts šķirnes nosaukumā, uz ko norāda angļu valodas vārds "retrieve" jeb "atgūt". Taču tikpat labi zeltainais retrīvers spēj pierādīt savas prasmes arī citās nozarēs, piemēram, meklēšanas grupās, liekot lietā savu lielisku ožu, un suņa-pavadoņa pienākumu pildīšanā, vadot cilvēku dienas gaitās, norādīts kenelkluba mājaslapā.

Zeltainais retrīvers vislabāk sadzīvos ar visai aktīvu saimnieku. Tā kā suns nav no mazākajiem, viņam nepieciešama fiziskā slodze, proti, gan ikdienas pastaigas, gan arī iespēja kārtīgi izskraidīties un izspēlēties. Tad suns būs ļoti laimīgs, veselīgs un kopā ar saimnieku veidos izcilu tandēmu.

Šie mīluļi parasti ļoti labi saprotas gan ar bērniem, gan citiem suņiem. Retrīvers darīs itin visu, lai tikai viņa saimnieks būtu priecīgs.

Saprotams, ka liela loma zeltainā retrīvera popularitātē varētu būt arī suņa izskatam. Zeltainā, krēmīgā krāsa garajā spalvā piešķir sunim ārkārtīgi pievilcīgu veidolu. Kurš gan negribētu rūpēties par šādu skaistuli? Taču allaž jāpatur prātā, ka izskats noteikti nedrīkst būt noteicošais faktors lēmuma pieņemšanā par labu mājdzīvniekam. Jāsaprot, vai retrīveram varēs nodrošināt visas nepieciešamās aktivitātes un labvēlīgu dzīves vidi. Uzņemties rūpes par ikvienu dzīvnieku ir ārkārtīgi liela atbildība uz cilvēka pleciem. Taču, kad suns ienāk ģimenē un ar dzīvnieku izdodas izveidot labas attiecības, saimnieks var būt drošs – zeltainais retrīvers nepievils, būs uzticīgs un pats, pats labākais!

Turpinājumā var aplūkot fotogrāfijas, kuras publicējuši zeltaino retrīveru kucēnu saimnieki.

A post shared by Emily Arnold (@emarnold_) on Oct 13, 2017 at 1:49am PDT

A post shared by @golden.lovers.daily on Oct 12, 2017 at 11:10pm PDT

A post shared by @golden.lovers.daily on Oct 12, 2017 at 11:09pm PDT

A post shared by Dan Ta (@goldendanta) on Oct 12, 2017 at 10:48pm PDT

A post shared by Ziah 🐶 (@ziah_golden) on Oct 12, 2017 at 9:00pm PDT

A post shared by Retriever (@retriever_lov3) on Oct 12, 2017 at 8:33pm PDT

A post shared by Pawpaw'sLOVE (@pawpawslove) on Oct 12, 2017 at 8:05pm PDT

A post shared by Swaroop (@tej_swaroop_sappa) on Oct 12, 2017 at 7:48pm PDT

A post shared by Erica Braden (@e_braden) on Oct 12, 2017 at 7:40pm PDT

A post shared by Nala 🐾 (@golden_nalinha) on Oct 12, 2017 at 4:18pm PDT

A post shared by Evelin (@_eviie_dante) on Oct 13, 2017 at 3:20am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!